Scroll Top

Andreas Mader saxofoon en Christos Papandreopoulos piano

18Feb11:30 am12:30 pmAndreas Mader saxofoon en Christos Papandreopoulos piano

Evenementen details

We mogen ons weer verheugen op een optreden door Andreas Mader en Christos Papandreopoulos. Ze waren finalisten van Dutch Classical Talent 2019/20 met als juryoordeel “Overtuigend optreden en subliem samenspel, er is geen speld tussen te krijgen. Ze zoeken de uitersten op en weten van begin tot einde te boeien”.

Andreas en Christos onderscheiden zich door programma’s met een sterk verhalend element en toerden hiermee langs de grote landelijke concertpodia. Hun uit te voeren programma is ambitieus met een verscheidenheid aan werken van componisten met sterk verschillende muzikale intenties.

De belangrijke Sonate op.120 nr.2 van Brahms is een ode aan zijn grote liefde voor de saxofoon en wordt met dit instrument het pathos van de Sonate helder, peinzend, intiem en afwisselend lyrisch en dramatisch voor het voetlicht gebracht. Paul Creston wordt naast Gershwin en Barber gezien als één van de grote Amerikaanse musici. Zijn Sonate op.19 met prachtige lange melodische lijnen is voor veel saxofoonstudenten een belangrijke schakel in hun muzikale ontwikkeling. De compositie “Doubles” van de jonge en populaire Oostenrijkse componist Gerald Resch dat speciaal voor Mader/Papandreopoulos is geschreven zal ons zeker aangenaam verrassen. En alhoewel Debussy weinig zin had om in opdracht van Elise Hall een stuk voor het in zijn ogen “waterige instrument” te schrijven zijn wel alle klankmogelijkheden van de saxofoon benut en ingezet als exotisch orkest instrument waarbij Spaans-Moorse en oriëntaalse invloeden in de melodie en harmonie hoorbaar zijn. Hun optreden wordt pianosolo afgewisseld met een keuze uit de 24 beroemde Preludes op.34 van Shostakovich.

Meer informatie

Tijd

(Zondag) 11:30 am - 12:30 pm(GMT+01:00)

Locatie

Fletcher hotel Arion