Scroll Top

Camiel Boomsma piano solo

02Apr11:30 am12:30 amCamiel Boomsma piano solo

Evenementen details

Camiel Boomsma is een van de meest poëtische pianisten van deze tijd en een vaste gast op ons podium. Hij bezit de gave zuivere emoties in de muziek naar de oppervlakte te brengen waarbij zijn spel wordt vergeleken met Radu Lupu en Maria Joao Pires.

Camiel is een kunstenaar die vanuit een innerlijk proces uitdrukking geeft aan begrippen als expressie, diepgang en schoonheid. Hij schreef daarover het bevlogen boek “brieven aan de meesters”.

Zijn optreden bevat een selectie uit zijn CD met transcripties van opera’s van Wagner, grootse muziekdrama’s gebaseerd op middeleeuwse liederen, sagen en romantische vertellingen. Camiel behandelt deze transcripties als ware het oorspronkelijke pianowerken in een doorgaande beweging, intiem en ingetogen. Aan bod komen de rebellerende kunstenaar Tannhouser met een innerlijke tweestrijd tussen zinnelijke lust en religie, de avonturen van de ridder Parsifal en de geschiedenis van de Duitse minne-en meesterzangers, een luchthartig drama met tegenstellingen tussen het bestaande- en het vernieuwende lied.

Camiel vervolgt met een grootse, monumentale en ook langste sonate van Liszt, wiens dochter met Wagner was getrouwd. Een belangrijk, aan Robert Schumann opgedragen, werk in het oeuvre van Liszt en het piano repertoire met ingewikkelde octavenpassages, sfeertekeningen en grote contrasten. Zowel expressief als technisch is dit werk een grote uitdaging.

Meer informatie

Tijd

(Zondag) 11:30 am - 12:30 am(GMT+02:00)

Locatie

Fletcher hotel Arion

Other Events