Scroll Top

Concerten Vlissingen presenteert: Willem Stam cello en Daan Treur piano

05Mrt11:30 am12:30 pmConcerten Vlissingen presenteert: Willem Stam cello en Daan Treur piano

Evenementen details

Na een eerder succesvol optreden kunnen we weer gaan genieten van het samenspel van Willem Stam en Daan Treur. Willem heeft met o.a. het bekende Ysaÿe trio in heel Europa en Canada opgetreden en staat bekend als een van de beste cellisten in Nederland. Daan Treur won diverse prijzen op Nederlandse Concoursen waaronder het Prinses Christina Concours, Stichting Jong Muziektalent Nederland en Steinway Concours.

Ze spelen werken van 3 componisten met gemeenschappelijke invloeden maar een persoonlijke stijl. De Frans georiënteerde Nederlander Hendrik Andriessen schreef met een heldere eenvoudige stijl bewegend tussen impressionisme en romantiek. Zowel Andriessen als Röntgen werden beïnvloed door het werk van Cesar Franck en waren bevriend met de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock. Röntgen, zoon van een Nederlandse violist, deelde tevens de liefde voor oude volksmuziek met zijn vriend Edvard Grieg.

Tenslotte de belangrijkste Noorse componist Edvard Grieg die, ook wel “Chopin van het Noorden” genoemd, de Duitse romantiek oversteeg na zijn contacten met Liszt. Met name zijn enige cellosonate in A minor is een van Griegs volbloedwerken waarbij een ziedende emotionele expressie wordt weerspiegeld in extreme tempo’s, stralende, zingende thema’s en volksliedmotieven.

Meer informatie

Tijd

(Zondag) 11:30 am - 12:30 pm(GMT+01:00)

Locatie

Fletcher hotel Arion

Other Events