Scroll Top

Memo Pimiento + DJ Wired

30Dec9:00 pm11:59 pmMemo Pimiento + DJ Wired

Evenementen details

Muzikaal evenement ihk van De Vlissingse Opstang 1572.

Memo Pimiento bestaat uit drie personen: bandleider/producer Memo Pimiento, Victor Hugo op percussie en Man.on als zangeres/performer en MC.
Memo Pimiento is een live producer/muzikant die de gekste geluiden en effecten uit zijn analoge en digitale klavieren en sample-box tovert. Hij wordt daarin bijgestaan door een percussionist met een ongebreidelde energie, een dito zangeres/MC die weet hoe ze het publiek moet warm krijgen, en bijbehorende visuals.
Dit alles resulteert in een soort psychedelische electro-cumbia: een zeer aanstekelijke mix van cumbia, chicha en aanverwante stijlen als sonidera (uit Mexico) en villera (Argentinië) met Europese electromuziek zoals synthpop, krautrock en industrial. Kraftwerk meets Latijns-Amerika.
Bandleider Memo Pimiento komt uit Mexico en componeerde daar muziek voor televisiereclames (o.a. Mitshubishimania) en voor zijn toenmalige groep Pimiento Pastel. Ook was hij scriptschrijver voor enkele tv-series aldaar.
Nu timmert hij met zijn band aan de weg, waarmee hij ondermeer in België, Nederland, Duitsland en Mexico heeft opgetreden.
Ze zeggen dat Memo Pimiento ook is:
El Santana electronico, El Daft Punk Mexicano, El Aphex Twin latino.

En Dj Wired, bekend van So80s90s, draait de avond aan elkaar met de beste Eclectic Electric Cool Sounds.

Entree €5,- aan de deur, geen voorverkoop.

Meer informatie

Tijd

(Vrijdag) 9:00 pm - 11:59 pm(GMT+01:00)