Scroll Top

ConcertenVlissingen presenteert: Chloé Pianotrio: Maria Gilicel viool, Jobine Siekman cello en George Todica piano

07Jan11:30 am12:30 pmConcertenVlissingen presenteert: Chloé Pianotrio: Maria Gilicel viool, Jobine Siekman cello en George Todica piano

Evenementen details

Het Nieuwjaarsconcert wordt verzorgd door het Chloé Pianotrio, winnaars van de Royal Philharmonic Society Henderson Prize 2021. Het trio bestaat uit zeer getalenteerde jonge musici die in hun korte bestaan al indrukwekkende prestaties leverden en in Europa op grote podia hebben opgetreden. Jobine Siekman kennen we van haar overtuigende samenspel met andere musici in onze serie. Het trio opereert vanuit het Verenigd Koninkrijk en we zijn dan ook zeer vereerd dat ze op ons podium optreden. Hun repertoire varieert van barok- en klassieke periodes tot moderne en nieuw geschreven muziek en ze zijn ook zeer geïnteresseerd in werken van vrouwelijke componisten waaronder de Franse Cécile Chaminade en Kelly-Marie Murphy die op het programma staan.

 

Alhoewel weinig bekend heeft Cécile Chaminade een groot oeuvre nagelaten waaronder veel karakterstukken voor piano en 2 pianotrio’s. Zowel Georges Bizet als Camille Saint-Saens waren onder de indruk van haar werk dat werd beïnvloed door Benjamin Godard. Het 2e pianotrio kent dramatische, spannende passages vol originele effecten en een middendeel met een vocale lyriek.

Het Trio in Es groot van Haydn is een drievoudige ‘Duitse dans’ die zijn favoriete variatietechnieken kenmerkt. Rondom het hoofdmotief wisselen serieuze en lyrische accenten elkaar af. Na vele stemmingswisselingen beëindigt Haydn de dans met een laatste draai aan de draailier.

De Italiaanse Kelly-Marie Murphy studeerde onder meer in Engeland en werd zelfs door de immigratiedienst van Amerika bestempeld als ‘een buitenaards wezen met buitengewone capaciteiten’. Ze is altijd geïntrigeerd geweest door de mythe van de Feniks, een vogel die uit zijn eigen as herrees. “Give me Phoenix Wings to Fly” is een stuk dat gaat over brand, verwoestingen en wederopbouw. Snelle wervelende patronen, beelden van in de lucht zwevende en uitdovende sintels en tot slot de wederopbouw die uit de as verrijst.

www.concertenvlissingen.nl

Meer informatie

Tijd

(Zondag) 11:30 am - 12:30 pm(GMT+01:00)

Locatie

Fletcher hotel Arion

Other Events