Scroll Top

Openingsactie Maritiem Muzeeum Zeeland

10Jun(Jun 10)10:00 am11(Jun 11)5:00 pmOpeningsactie Maritiem Muzeeum Zeeland

Evenementen details

Openingsactie vernieuwd muZEEum: gratis toegang op 10 en 11 juni  

Om de heropening te vieren en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het vernieuwde muZEEum, start het muZEEum vanaf vandaag met een speciale openingsactie. In het openingsweekend van 10 en 11 juni is het muZEEum gratis toegankelijk. Het aantal gratis toegangskaarten is beperkt, op = op. De tickets worden geboekt via www.muzeeum.nl. Op muzeeum.nl/openingsactie staan de actievoorwaarden.  

 

Na negen maanden herinrichten weer open 

Op 10 juni opent het Maritiem Muzeeum Zeeland zijn deuren weer voor publiek. Bezoekers kunnen vanaf dan de nieuwe tentoonstellingen ontdekken en een fascinerende reis door het maritieme verleden en heden van Zeeland maken. Alle ruimtes in het muZEEum zijn volledig opnieuw ingericht. Er zijn veel nieuwe, interactieve installaties waarmee de maritieme geschiedenis op een eigentijdse wijze beleefd wordt.

 

Nieuwe tentoonstelling ‘Ga mee naar zee’ 

In het monumentale Lampsinshuis is de gloednieuwe expositie ‘Ga mee naar zee’ te bezoeken. Het publiek maakt een enerverende zeereis door de scheepvaartgeschiedenis van Zeeland in de 17e en 18e eeuw. Tijdens deze zeereis ontmoet je allerlei karakters uit die tijd, natuurlijk Michiel de Ruyter maar bijvoorbeeld ook kooplieden, zeemansvrouwen en tot slaafgemaakten. Iedereen telt.  

  

North Sea Port Experience  

Daarnaast biedt de ‘North Sea Port Experience’ bezoekers de kans om de moderne haven van vandaag te verkennen. Deze tentoonstelling laat je kennismaken met de innovatieve technologieën en processen die een rol spelen in de bloeiende havens van Zeeland en Gent. 

 

Het Maritiem Muzeeum Zeeland heeft er alle vertrouwen in dat de heropening een groot succes zal worden. Het muZEEum wil bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden en hen en volgende generaties inspireren met de omvangrijke maritieme geschiedenis van onze provincie.  

Meer informatie

Tijd

10 (Zaterdag) 10:00 am - 11 (Zondag) 5:00 pm(GMT+02:00)

Locatie

Zeeuws Maritiem muZEEum

Nieuwendijk 11 Vlissingen

Other Events

Get Directions