Scroll Top

Vlissingen 1572

06Apr10:00 am12:00 pmVlissingen 1572

Evenementen details

Welkom in Vlissingen, het decor van een roemrijk verleden dat teruggaat tot het jaar 1572. In dat bewogen jaar speelde Vlissingen een cruciale rol in de Tachtigjarige Oorlog, waarbij de stad bekendstond als een onneembare vesting tegen de Spaanse overheersing.

Vandaag de dag kun je nog steeds de sporen van deze historische gebeurtenissen ontdekken in de straten van Vlissingen. Wandel door de oude vestingwerken en verdedigingswerken die ooit de stad beschermden tegen vijandelijke aanvallen. Bewonder de imposante Grote Kerk, die al eeuwenlang het centrum van het stadsleven domineert.

Naast het verkennen van de rijke geschiedenis biedt Vlissingen ook tal van moderne attracties en activiteiten. Maak een ontspannen wandeling over de uitgestrekte boulevard, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de zee en de voorbijvarende schepen. Of breng een bezoek aan het maritieme muZEEum, waar je alles leert over de maritieme geschiedenis van de stad en haar band met de zee.

Voor de liefhebbers van lekker eten en drinken heeft Vlissingen ook genoeg te bieden. Proef verse visgerechten in een van de gezellige restaurants aan de haven of geniet van een verfrissend drankje op een terras met uitzicht op zee.

Kortom, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, Vlissingen biedt voor elk wat wils. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en bruisende sfeer van deze bijzondere stad aan de Zeeuwse kust.

Meer informatie

Tijd

(Zaterdag) 10:00 am - 12:00 pm(GMT+02:00)

Locatie

Bellamypark Vlissingen

Other Events

Get Directions