Taalhuis Walcheren staat open voor alle inwoners van Walcheren die moeite ondervinden met lezen, spreken of schrijven in het Nederlands, ongeacht of het hun moedertaal is of niet. Dit geldt zowel voor personen met het Nederlands als moedertaal als voor hen wiens moedertaal niet het Nederlands is. Het Taalhuis is een bron van ondersteuning voor het verbeteren van taalvaardigheden en biedt begeleiding bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden, zoals het omgaan met computers en internet.
Het doel van het Taalhuis is om een toegankelijke plek te zijn waar mensen zich kunnen bekwamen in de Nederlandse taal en aanverwante digitale vaardigheden. Of het nu gaat om het leren lezen van basisinformatie, het verbeteren van spreekvaardigheden, of het ontwikkelen van schrijfvaardigheden, het Taalhuis biedt ondersteuning op maat. Dit geldt ook voor inwoners die hun digitale bekwaamheid willen vergroten en zich willen vertrouwd maken met technologische hulpmiddelen.
In het Taalhuis zijn deskundige medewerkers aanwezig om individuele begeleiding te bieden en om groepsactiviteiten te organiseren die gericht zijn op het bevorderen van taal- en digitale vaardigheden. De laagdrempelige sfeer in het Taalhuis stimuleert deelnemers om op hun eigen tempo te leren en zich te ontwikkelen. Kortom, Taalhuis Walcheren is een waardevolle gemeenschapsbron voor het vergroten van taal- en digitale competenties voor alle inwoners van Walcheren. Oftewel iedereen is meer dan welkom bij het Taalhuis Walcheren
Lees hier meer
Taalcafé
Taalhuis Walcheren organiseert diverse taalcafés in Middelburg en Vlissingen. Tijdens een taalcafé verbeteren deelnemers op een informele manier hun Nederlands door te praten over gewone dingen zoals werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid.
Wat zoeken we?
Taalhuis Walcheren zoekt meerdere begeleiders voor een nieuw te starten (bij voorkeur wekelijks) avondtaalcafé in Vlissingen. Als begeleider bereid je het taalcafé voor door, samen met andere begeleiders, leuke en interessante onderwerpen te bedenken en uit te werken. De onderwerpen kunnen over vanalles gaan: kleding, eten, wonen, winkelen etc. Maar er kan ook een gast worden uitgenodigd die bijvoorbeeld over zijn werk of organisatie vertelt. Vervolgens ga je met de deelnemers van het taalcafé over het onderwerp in gesprek. Het primaire doel is dat zij met elkaar Nederlands spreken en zodoende oefenen met de taal, maar samenkomst, gezelligheid en ontmoeting is net zo belangrijk.