Scroll Top

Challengebus voor journalisten

26Mei8:00 am8:00 pmChallengebus voor journalisten

Evenementen details

Beste journalist,

Ben je op zoek naar een innovatief en inspirerend verhaal? Dan hebben we goed nieuws voor je! HZ University of Applied Sciences en Innovatiehub Dockwize nodigen je uit voor de ChallengeBus op vrijdag 26 mei waar alles draait om zeewier. Als voedzame en veelzijdige plant uit de oceaan, biedt zeewier een veelbelovende oplossing voor de voedseltransitie naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem, waarin de gezondheid van mens en planeet centraal staat. Tijdens deze dag zullen 40 enthousiaste studenten van de opleiding Chemie zich buigen over uitdagingen en kansen van zeewier in voedingsproducten. Gedurende de dag bedenken zij nieuwe concepten voor producten en diensten. In Middelburg gaan de studenten de stad in om consumenten te interviewen over hun ervaringen en keuzes op het gebied van zeewier en eten. We eindigen de dag met spannende pitches waarbij studenten hun ideeën presenteren aan een jury.

Jij kunt daar bij zijn! We nodigen je uit om de bustocht met de studenten bij te wonen en/of de jury-pitches en prijsuitreiking vast te leggen. Het dagprogramma omvat een bezoek aan Wilthagen, Elopak en The Seaweed Company. Aan het einde van de dag kun je genieten van de pitches en prijsuitreiking onder het genot van een drankje bij de HZ.

Heb je interesse om deel te nemen of wil je meer informatie over de ChallengeBus? Neem dan contact op met Arne Hulstein, programmamanager Dockwize via arne@dockwize.nl, tel: 06 53961138. Of neem contact op met Tanja Moerdijk-Poorvliet, associate lector via: tanja.moerdijk@hz.nl, tel: 06 23623631.

We hopen je te zien op vrijdag 26 mei. Pers kan op ieder moment van de dag aansluiten.

 

Met vriendelijke groet,

HZ University of Applied Sciences en Dockwize

Programma 26 mei
08.00 uur Vertrek van bus bij HZ
09.30 uur Bezoek aan Wilthagen (Tholen)
10:30 Studenten bezoeken markt Middelburg (interviews uitvoeren)
12:00 Bezoek aan Elopak (Terneuzen)
14:45 Bezoek aan The Seaweed Company (Kamperland)
16:30 Interviews met consumenten in centrum Middelburg
18:00 Terug bij HZ
18.15 uur Pitches voor jury bij HZ
19.30 uur Prijsuitreiking en borrel bij HZ
20.00 uur Einde

Adres HZ University of Applied Sciences: Het Groene Woud 1-3 4331 NB Middelburg

Meer informatie

Tijd

(Vrijdag) 8:00 am - 8:00 pm(GMT+02:00)

Locatie

HZ Vlissingen

Edisonweg 4