Scroll Top
Natuur

Vlissingen biedt naast een gezellige binnenstad ook de rust en ruimte om optimaal te genieten van de natuur. Naast de kustlijn met 6 stranden, vindt u in Vlissingen ook 2 natuurgebieden van (samen) bijna 100 hectare groot. Dit zijn het Nollebos en Rammekenshoek.

 

Nollebos

Aan de rand van het strand, de duin en de boulevard ligt natuur- en recreatiegebied ‘het Nollebos’. Het Nollebos is 26 hectare groot en is een zeer divers natuurgebied. Met een speelweide, trimparcour, skatepark, mountainbikeroute, ruiterroute, eendenvijver en een moerasgebied. Door de zilte grond groeien hier zeer uiteenlopende planten en bloemen.

 

Rammekenshoek

Een stuk verderop in de gemeente ligt het dorp Ritthem. Hier ligt het natuurgebied Rammekenshoek, in de volksmond het ‘Ritthemse bos’ genoemd. In dit bos van 70 hectare vindt u ook Fort Rammekens, het oudste zeefort van Europa. Het natuurgebied staat bekend om de schorren, slikken en kreken en is het thuis van verschillende kustbroedvogels, bosvogels en zoutminnende planten.

 

Duinen

Vlissingen heeft een prachtig duingebied met fraaie wandel- en fietspaden. Hier laat u de drukte van de stad achter en kunt u genieten van de rust en de ruimte, de zilte lucht en het geluid van de bruisende branding. Aan de ene kant kijkt u uit over strand en zee en aan de andere kant over het Nollebos, natuurgebied Westduin en het eiland Walcheren. Door de wandel- en fietspaden liggen de verder gelegen stranden binnen handbereik.

 

Flora en fauna

In Vlissingen vindt u vele soorten bijzondere planten en dieren:

Bij het strand de Kaloot, kunt u fossiele schelpen vinden van wel 10.000 jaar oud. U herkent ze aan de grijze kleur en aan de dikte;

Voor de boulevard van Vlissingen kunnen zeehonden, witsnuit dolfijn en bruinvissen (kleinste walvis) gespot worden;

Ook op het strand en in de zee treft u bijzondere bewoners. Zoals de Paarse Strandloper, de Stekelrog en er groeit op sommige plaatsen Zeevenkel.

 

Bron: Gemeente Vlissingen

Nieuws gerelateerd aan Strand
Informatie:

Wil je meer informatie lezen over de natuur van Vlissingen?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters