Scroll Top
Vlissingse Stranden

Heerlijk, een dagje op het strand! En een strand in de stad maakt Vlissingen zo uniek! Je loopt zo vanuit de stad over de boulevard het strand op. Je kan kiezen uit 6 stranden: het Badstrand, Nollestrand, Duinstrand, Westduin, Ritthem en het Kalootstrand. Op het Vlissingse strand wappert de Blauwe Vlag. Langs de gehele kustlijn vindt je strandpaviljoens.

Boulevard

Langs het Badstrand ligt de 2 kilometer lange boulevard. Hier tref je terrassen die uitkijken over zee, hotels, diverse restaurants, hedendaagse kunst en imponerende beelden van stoere zeehelden. De boulevard van Vlissingen is bij uitstek de plek om te flaneren, uit te waaien en te genieten van het prachtige uitzicht.

Rondje boulevard

Van 1 mei tot en met 1 oktober is de Vlissingse boulevard op zon- en feestdagen tussen 13.00-17.00 uur afgesloten voor autoverkeer.

Blauwe vlag

Het Vlissingse Badstrand en het Nollestrand zijn in 2019 voor de 16e keer op rij onderscheiden met een Blauwe Vlag. Dit is een internationale milieu-onderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aantonen schoon en veilig te zijn.

Strandwacht

Op de stranden van Vlissingen zijn het hele strandseizoen strandwachten aanwezig voor advies en hulp. Zij zijn herkenbaar aan hun gele shirt en rode broek. De hoofdpost van de strandwacht staat op de Nolledijk, bereikbaar via telefoonnummer (0118) 41 98 08. Op strand Westduin is naast paviljoen Piet Hein ook een strandpost. Voor kinderen zijn gratis polsbandjes verkrijgbaar bij de strandposten, waarop u uw mobiele nummer kunt vermelden.

Evenementen op het strand

Het hele jaar door zijn er evenementen op of langs het strand.

Nieuws gerelateerd aan Strand
Parkeren:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters