Scroll Top
Tolvrije zaterdagen
Tolvrije zaterdagen

Ook in 2024 zijn er weer zes tolvrije dagen gepland. Je kunt op deze dag van 00.00 tot 24.00 uur in beide richtingen door de tunnel rijden zonder tol te betalen. Een heerlijk bezoekje aan “de andere kant”.

2024

Gratis naar de andere kant van de Westerschelde? Bijvoorbeeld voor een familiebezoek of een dagje winkelen? Jaarlijks zijn er zes tolvrije dagen waarop iedereen de Westerscheldetunnel kan passeren zonder tol te betalen. In 2024 zijn de volgende zaterdagen tolvrij: 27 januari, 24 februari, 6 april, 7 september, 26 oktober en 30 november.

Hoe werkt het?

Aan beide kanten van het Tolplein zijn drie lanen beschikbaar. Voor automobilisten en motorrijders staan de slagbomen van lanen 2 en 3 de hele dag open. Voor vrachtwagens is dit laan 7.  Als je met een t-tag passeert, wordt er niets afgeboekt. Let op: de maximale snelheid op het Tolplein is en blijft 30 km/u!

Aantal tolvrije passages

Sinds 2014 zijn er zes tolvrije dagen per jaar. In onderstaande tabel is te zien hoeveel passages de afgelopen jaren op een tolvrije dag zijn geweest. Sinds 2012 en 2013 waren er vier tolvrije dagen in plaats van zes. In 2012 passeerden in totaal  67.063 voertuigen op de tolvrije dagen, in 2013 waren dit er 61.746.

Een echt dagje weg

Een dagje weg vanuit Zeeuws-Vlaanderen, bieden deze dagen een mooie kans om tolvrij naar Vlissingen te reizen en te ontdekken wat deze stad aan zee allemaal te bieden heeft. Benieuwd wat er in Vlissingen allemaal te beleven valt? Neem dan gerust een kijkje op onze website.

Nieuws gerelateerd aan Tolvrije zaterdagen
Informatie:

Wil je meer informatie over de Westerscheldetnnel?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters