Scroll Top
Boulevard, Wonen in Vlissingen is wonen in een stad aan zee
Boulevard

Vlissingen, gelegen aan de prachtige Zeeuwse kust, herbergt de meest uitgestrekte boulevard van Zeeland. Deze schilderachtige stad aan zee heeft in de jaren negentig een volledige vernieuwing van haar uitgestrekte boulevard ondergaan, waardoor het een iconische bestemming is geworden. De langgerekte zeeboulevard biedt een ongeëvenaard uitzicht op voorbijvarende schepen, die je bijna lijkt te kunnen aanraken.

Langs de boulevard staan enkele opvallende bezienswaardigheden, zoals het imposante standbeeld van de beroemde zeeheld Michiel de Ruyter aan de ene kant en het fascinerende windorgel aan de andere kant. Deze prominente kenmerken voegen karakter toe aan de al indrukwekkende omgeving. De boulevard wordt verder gesierd door diverse hotels, restaurants en terrassen, waar je zowel in de zomer als in de winter kunt genieten van het uitzicht over de Schelde, terwijl zeeschepen voorbijvaren.

Voor een mooie wandeling

Vlissingens boulevard is ideaal voor aangename wandelingen en biedt volop mogelijkheden voor fietsliefhebbers. Op de glooiende Boulevard de Ruyter, tussen de imposante Gevangentoren en het standbeeld van Frans Naerebout, prijkt de langste bank. Deze 122 meter lange zitplaats, gesponsord door lokale bedrijven en particulieren, biedt een weids panorama over de Westerschelde, waardoor bezoekers kunnen genieten van adembenemende zonsondergangen. Vlissingen’s boulevard is daarmee niet alleen een toonbeeld van historie en maritieme pracht, maar ook een uitnodigende bestemming voor ontspanning en natuurschoon.

Nieuws gerelateerd aan Boulevard
Parkeren:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters