Binnenstad

De Vlissingse binnenstad is kort en bondig te omschrijven als ‘levendig wonen in het hart van de stad’. In de binnenstad gebeurt het: wonen, werken, winkelen en wandelen langs het water. Een plek met veel historie, waar de maritieme invloeden op Vlissingen het best te ervaren zijn. Een groot deel van de evenementen in Vlissingen vindt hier plaats. De wijk Binnenstad bestaat uit de buurten ‘Oude Binnenstad’ en ‘Scheldebuurt en omgeving’. De Oude Binnenstad is het oudste gedeelte van de stad en omvat het kernwinkelgebied en het uitgaansgebied Bellamypark. Woningen, winkels, bedrijven en horeca wisselen elkaar af. De Scheldebuurt is vooral een woonbuurt met vooroorlogse arbeiderswoningen.

Boulevard

De enige zuidelijk gelegen boulevard van Nederland vindt u in Vlissingen. Een unieke 2 kilometer lange boulevard, met inwoners en toeristen op de vele terrassen en in de restaurants en hotels. Aantrekkelijk voor alle gebruikers én in alle jaargetijden, zoals verwoord in de Boulevardvisie uit najaar 2013. De boulevards zijn hét beeldmerk van Vlissingen. Een uniek stukje Vlissingen en een toeristische trekpleister van (inter)nationaal formaat.
De boulevard bestaat uit 4 delen: Boulevard Evertsen, Bankert, De Ruyter en de ‘Groene Boulevard’. Ze strekken zich uit vanaf het duingebied Westduin tot aan de binnenhavens en het NS-station Vlissingen. Aan het strand onderaan de boulevard liggen zonaanbidders en strandliefhebbers op de 1e rang. Hier glijden de enorme zeeschepen en loodsboten zo ongeveer langs het strandlaken! Vlissingen is zowel thuishaven als vertrekpunt; hier beginnen en eindigen grote reizen.

Nieuws gerelateerd aan Binnenstad
Informatie:

Wil je meer informatie over wonen in een Stad aan Zee?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish