Scroll Top

EVENEMENTEN

Wij zijn dé evenementenstad van Zeeland

Vlissingen, een bruisende festival- en evenementenstad, verwelkomt het hele jaar door zowel kleine als grootschalige festiviteiten. Deze diverse evenementen vinden zowel in het hart van de stad als daarbuiten plaats, en bieden een rijke mix van theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst, allemaal tegen de prachtige achtergrond van de zee.

De stad heeft een indrukwekkende lijst van jaarlijkse hoogtepunten die bezoekers en lokale bewoners aantrekken. Zo trapt het jaar af met de verkwikkende Nieuwjaarsduik in januari, gevolgd door het Bevrijdingsfestival in mei. In juni kunnen de inwoners en gasten genieten van het opwindende Cuisine Machine en het nostalgische Vlissingen Vintage. Juli brengt het kleurrijke Festival Onderstroom en de levendige Vlissingse kermis, terwijl augustus om de twee jaar het opwindende Rescue Vlissingen biedt (met de volgende editie in 2022). Augustus wordt verder gekenmerkt door de Oude Visserijdagen en september begroet filmliefhebbers met Film By The Sea en de fascinerende Open Monumentendag.

Vlissingen gaat door met het aanbieden van boeiende evenementen, waaronder de adrenaline-pompende Strandcross in oktober, de feestelijke Intocht van Sinterklaas in november en het betoverende Festival Wonderstroom/Wonderstad Vlissingen in december.

Naast deze grote evenementen vinden er op regelmatige basis markten plaats op de boulevard van Vlissingen, waaronder de gezellige Paasmarkt, de levendige Pinkstermarkt en de zonnige Zomermarkt. Deze gevarieerde mix van festiviteiten en markten maakt Vlissingen tot een dynamische bestemming voor het hele jaar door, waar entertainment en cultuur samenkomen op een unieke locatie aan de kust.

Clear Filters
ER IS ZOVEEL TE ZIEN EN TE BELEVEN.