Scroll Top
Denk mee over evenementen in Vlissingen
Bevrijdingsfestival Zeeland

Bevrijdingsfestival Zeeland is het grootste gratis toegankelijke festival van Zeeland. Dit jaar vindt de 30e editie plaats. Op de mooiste locaties in de binnenstad van Vlissingen zijn er allerlei activiteiten. Zeven podia staan klaar voor een reeks aan artiesten en bands. Ook kun je op het Plein van de Vrijheid in gesprek gaan met oorlogsveteranen, luisteren naar diverse sprekers of de confrontatie aangaan met vooroordelen. Ook voor kinderen is er een speciaal programma samengesteld. Geef vrijheid door!

Het Bevrijdingsfestival is altijd op 5 mei en dit jaar valt dat op een zondag. Het programma start om 12:00 en is om 24:00 uur afgelopen.

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We dansen, proosten en lachen, maar realiseren ons ook dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat die kwetsbaar is en dat we in onze handjes mogen klappen met onze leefomstandigheden. We tonen ons solidair met de mensen die niet in vrijheid leven, en bezinnen ons op het belang van het delen en in stand houden van vrijheid. Want vrijheid geef je door!

Op 4 mei herdenken we degenen die slachtoffer zijn geworden van oorlogsgeweld en degenen die hebben gevochten voor onze vrijheid. Een dag erna op 5 mei vieren we onze vrijheid.

Naast de officiële herdenking op de Noorderbegraafplaats, was er in 2019 zowel in Vlissingen als Middelburg een speciaal theaterprogramma te zien.

Twee minuten stilte
Om 20.00 uur worden in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

Nieuws gerelateerd aan Bevrijdingsfestival Zeeland

Datum:
Vrijdag 5 mei 2023

Social Media:
Locatie:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters