Scroll Top
Nieuwbouw
Scheldekwartier

Bestevaer

Met de ontwikkeling van deelgebied Bestevaer is een begin gemaakt met het herstel van de oorspronkelijke stedelijke structuur van de binnenstad van Vlissingen.

De historische binnenstad wordt nu weer verbonden met de oude havens en dokken. Bestevaer bestaat uit 4 bouwblokken rondom het gerestaureerde en monumentale Dok van Perry. De woningen zijn allemaal gebouwd en opgeleverd.

Lees hier meer

Zware Plaatwerkerij

In de voormalige Zware Plaatwerkerij op het Scheldekwartier heeft zich eind 2017 woonzorgcentrum “Scheldehof” gevestigd van WVOZorg.
Bouw Scheldehof
De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het moderne woonzorgcentrum zijn eind 2014 gestart. WVO Zorg heeft in de Zware Plaatwerkerij en een daaraan gekoppeld gebouw, 91 zorgplaatsen en 54 woningen gerealiseerd. Op de begane grond is een restaurant gesitueerd, grenzend aan een terras in de tuin aan de zonzijde van het woon-zorgcomplex. In oktober 2015 is WVO Zorg daadwerkelijk gestart met de nieuwbouw langs de Peperdijk en de Wagenaarstraat.

Lees hier meer

Kop van Dok

De gemeente Vlissingen heeft een overeenstemming met WVO zorg over de locatie Kop van het Dok, gelegen tussen de helling en de Scheldegarage. WVO Zorg gaat op deze plek 182 woningen bouwen. WVO Zorg gaat 83 sociale huurappartementen, 63 koopappartementen en 36 huurappartementen realiseren. Het complex krijgt 3 woontorens op een woonlaag van 3 verdiepingen.

De woningen krijgen een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad. De toekomstige bewoners kunnen een parkeerplaats huren in parkeergarage ‘Scheldeplein’, die met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn. In de garage worden 2 dekken gereserveerd.

Lees hier meer

De Ketelmakerij

VolkerWessels Vastgoed bouwt in totaal 86 woningen in “ de Ketelmakerij” op het Scheldekwartier. De woningen komen te staan tussen parkeergarage Scheldeplein en de Machinefabriek, langs Het Dok en de De Willem Ruysstraat. De Ketelmakerij is vernoemd naar de Ketelmakerij die vroeger op dezelfde locatie heeft gestaan.

De eerste woningen zullen in 2020 opgeleverd worden. Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina van de Ketelmakerij.

Lees hier meer

De Willem Ruysstraat

Half maart 2015 was de nieuwe ‘De Willem Ruysstraat’ gereed. De straat is vernoemd naar het bekende vlaggenschip van de voormalige Koninklijke Rotterdamsche Lloyd dat ruim 7 jaar op de helling van De Scheldewerf stond. Op 29 april 2015 werd de nieuwe weg officieel geopend. De Willem Ruysstraat is een belangrijke straat waar lang naar uitgekeken is. De straat zorgt er namelijk voor dat de binnenstad beter bereikbaar is.

Langs de weg komen nieuwbouwwoningen, waarvan de verkoop in 2015 is gestart.

Lees hier meer

Zeelandtoren

Op de hoek van Het Dok en het Kanaal waar nu de Dokbrug en de Koningsweg nog liggen, is een locatie beschikbaar voor hoogbouw in de vorm van recreatiewoningen. Vastgoed Dekker wil op deze locatie een 97 meter hoge toren bouwen, genaamd de Zeelandtoren, voorzien van 90 (recreatie) appartementen, een restaurant en een zwembad.

Onder de koop door Vastgoed Dekker horen ook 100 parkeerplaatsen in de Machinefabriek en 10 ligplaatsen in Het Dok.

Lees hier meer

Timmerfabriek

De Timmerfabriek ondergaat de komende jaren aan de binnenkant een metamorfose. Dit stoere gebouw krijgt een recreatieve functie gerealiseerd door TEAMforREAL. De Timmerfabriek gaat een onder andere een restaurant huisvesten. Daarnaast komen er luxe hotelsuites met uitzicht over het kanaal en de zee. Naast de Timmerfabriek worden eigen ligplaatsen in het kanaal aangelegd.

In 2010 is de Timmerfabriek casco gerestaureerd. De Timmerfabriek is een schitterend maritiem pand met vele mogelijkheden en wordt momenteel gebruikt voor allerlei evenementen, zoals dansfestivals, pop-up restaurant en bedrijfsevenementen.

Lees hier meer

De Broederband

Met Emergo heeft de gemeente een overeenstemming over een locatie aan de Van Dishoeckstraat, gelegen tussen de door te trekken Singel en Verkuijl Quakkelaarstraat.

Voor de hoek Singel en Van Dishoeckstraat heeft de gemeente het woningbouwplan ‘De Broederband’ ontwikkeld. Het plan omvat 21 eengezinswoningen en 33 appartementen met parkeren op het binnenterrein, in de middeldure huursector. De eengezinswoningen worden uitgevoerd als ‘nul-op-de-meter’ woningen. Ook voor de appartementen wordt gestreefd naar energiezuinige woningen.

Lees hier meer

De Vesting

In het noorden van het Scheldekwartier is woningbouwplan “De Vesting” ontwikkeld. Het plan omvat 43 eengezinswoningen met tuin en 3 appartementen. Parkeren vindt plaats op een binnenterrein.

Stedelijke kwaliteit
De Vesting bestaat uit koopwoningen met een stedelijke kwaliteit, uitkijkend op de groene Singel en het centrale park van het Scheldekwartier. De woningen worden gerealiseerd in de middeldure en dure prijsklasse. Het plan wordt ontwikkeld door de Vlissingse Ontwikkelings Groep (VOG). Zij hebben eerder op het Scheldekwartier de 23 woningen langs de De Willem Ruysstraat gebouwd.

Lees hier meer

Stadshaven

De Stadshaven ligt in het hart van het Scheldekwartier en biedt een fraai uitzicht. Wonen aan het water met als extraatje de mogelijkheid om de eigen boot aan te meren!

Het bestemmingsplan maakt het ook mogelijk om in het Dok van Perry een aantrekkelijk maritiem programma te ontwikkelen. Met ligplaatsen voor jachten bij de woningen, voor passanten én cultuurhistorische schepen als de hoogaars. In het gerestaureerde Dok mag een museumschip aanleggen en net buiten het Dok in het Kanaal door Walcheren, is ruimte voor het aanmeren van riviercruiseschepen. De Basaltkade biedt tijdelijke aanlegplaatsen voor bijvoorbeeld rondvaartboten en charterschepen. Ook zijn er afmeervoorzieningen voor beroeps- en dienstvaartuigen en is er ruimte voor de watertaxi die tussen het station en het Scheldekwartier vaart.

Lees hier meer

Nieuws gerelateerd aan Scheldekwartier
Informatie:

Wil je meer informatie over het Scheldekwartier?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters