Timmerfabriek

Dit schitterende industriële erfgoed uit 1914 was vroeger onderdeel van de beroemde Scheldewerf in Vlissingen en diende als de werkplaats waar meubilair voor scheepsinrichtingen werd vervaardigd. In 2010 is de Timmerfabriek casco gerestaureerd. Het is een schitterend maritiem pand met vele mogelijkheden en werd tot 2020 gebruikt voor allerlei evenementen, zoals dansfestivals, pop-up restaurant en bedrijfsevenementen.

Metamorfose

De Timmerfabriek ondergaat het komende jaar aan de binnen- en buitenkant een metamorfose. Dit stoere gebouw krijgt een recreatieve functie gerealiseerd door TEAMforREAL.
Zij transformeren het gebouw in Hotel de Timmerfabriek, een hotspot met restaurant, brasserie en bar. Een heerlijk hotel met court lodges, cubes en loft appartementen en dit allemaal met een prachtig uitzicht over het kanaal door Walcheren en de Westerschelde. Daarnaast worden er naast de Timmerfabriek eigen ligplaatsen in het kanaal gerealiseerd. Bovenop het hotel wordt het torentje teruggezet. Dit torentje stond ook op het gebouw toen het in 1914 gebouwd werd.

Informatie:

Wil je meer informatie over het Scheldekwartier?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish