Scroll Top
Ketelmakerij
Ketelmakerij

De gemeente Vlissingen heeft in september 2016 overeenstemming bereikt met VolkerWessels Vastgoed over de bouw van 86 woningen op het Scheldekwartier. De woningen komen te staan tussen parkeergarage Scheldeplein en de Machinefabriek, langs Het Dok en De Willem Ruysstraat. De Ketelmakerij is vernoemd naar de Ketelmakerij die vroeger op dezelfde locatie heeft gestaan.

Nieuwbouw

Het akkoord betreft de bouw van 86 koopwoningen. De komende jaren zullen er 14 royale kadewoningen, 43 robuuste eengezinswoningen, 26 appartementen met ruime balkons aan het water, 2 woon- werkunits en 1 bijzondere stadswoning worden gerealiseerd. In juni 2018 is de 1e fase van dit project in de verkoop gegaan, al snel gevolgd door de 2e fase.

Werkzaamheden Ketelmakerij

In 2019 is daadwerkelijk gestart met de bouw van de 1e fase. Eind 2017 zijn op de locatie een aantal proefsleuven gegraven. Daardoor is er beter inzicht gekregen in de mate waarin nog oude funderingsresten in de bovenlaag van de bodem (eerste 2 meter onder maaiveld) aanwezig waren. Die resten zijn toen verwijderd. Voor de bouwvak 2019 zijn de heipalen de grond in gegaan. De eerste woningen zijn medio 2020 opgeleverd.

Informatie:

Wil je meer informatie over het Scheldekwartier?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters