Scroll Top
De Broederband

Op 26 november 2020 is de bouw van 21 eengezinswoningen in het plan Broederband in het Scheldekwartier in Vlissingen van start gegaan. Voor het Ecowoningen Fonds van woningfondsbeheerder Credit Linked Beheer worden hier ruime nieuwbouwwoningen door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, gerealiseerd.
Door het ‘bouwen in één dag-principe’ wat door hen gehanteerd wordt, gaat de bouw razendsnel en kunnen de nieuwe huurders komend voorjaar al van deze gasloze en energiezuinige woningen genieten! De locatie komt te liggen op de kruiring Singel en Van Dishoeckstraat.

Broederband

De naam Broederband refereert aan de ‘socialistische bakkerij’. De Broederband die hier ruim een eeuw geleden gevestigd was.

Woningbouwplan

Voor de hoek Singel en Van Dishoeckstraat heeft de gemeente het woningbouwplan ‘De Broederband’ ontwikkeld. Het plan omvat 21 ééngezinswoningen en 33 appartementen met parkeren op het binnenterrein, in de middeldure huursector. De ééngezinswoningen worden uitgevoerd als ‘nul-op-de-meter‘ woningen. Ook voor de appartementen wordt gestreefd naar energiezuinige woningen.

Website Broederband

Meer informatie vindt u op de website Broederband Vlissingen.

Informatie:

Wil je meer informatie over het Scheldekwartier?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters