Scroll Top
De Willem Ruysstraat
De Willem Ruysstraat

In maart 2015 werd de gloednieuwe ‘De Willem Ruysstraat’ voltooid, vernoemd naar het beroemde vlaggenschip van de voormalige Koninklijke Rotterdamsche Lloyd, dat meer dan 7 jaar op de helling van De Scheldewerf had gestaan. Op 29 april 2015 vond de officiële opening van deze nieuwe weg plaats, die als een cruciale verbinding fungeert en langverwachte toegankelijkheid naar het stadscentrum brengt.

De Willem Ruysstraat speelt een sleutelrol in het verbeteren van de bereikbaarheid van de binnenstad. Langs deze straat werden nieuwbouwwoningen gerealiseerd, waarvan de verkoop in 2015 van start ging. In juni 2016 startte bouwbedrijf Joziasse met de bouw van de woningen aan de Willem Ruysstraat, die vervolgens allemaal werden verkocht en opgeleverd in de tweede helft van 2017. Naadloos hierop begon in september 2018 de verkoop van woningen aan de overkant van het project, bekend als de Ketelmakerij, zoals te vinden op de website van de Vlissingse Ontwikkelingsgroep voor meer gedetailleerde informatie.

De realisatie van de Willem Ruysstraat en de bijbehorende nieuwbouwprojecten markeert niet alleen een fysieke uitbreiding van de stad, maar ook een versterking van de gemeenschapsconnectiviteit en toegankelijkheid. Het succesvolle verloop van de ontwikkelingen weerspiegelt de groeiende vitaliteit en aantrekkingskracht van deze wijk.

Informatie:

Wil je meer informatie over het Scheldekwartier?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters