Scroll Top

ConcertenVlissingen presenteert: Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawa pianoduo

21Jan11:30 am12:30 pmConcertenVlissingen presenteert: Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawa pianoduo

Evenementen details

De bevlogen musici Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawa hebben in verschillende samenstellingen op ons podium gespeeld en nu samen achter de vleugel. In 2019 werden ze in het geboorteland van Yukiko verkozen tot “meesters van Shizuoka” met achtereenvolgens veel optredens in Japan. Het spel van Yukiko is te omschrijven als poëtisch, kwetsbaar en gevoelig, vanuit een innerlijke rust onderkoeld en emotioneel tegelijk. Hoe veel mooier kan het samenspel zijn met Tobias die zichtzelf omschrijft als een romanticus met een verlangen om te verdwalen in het onbekende.

De 3 belangrijke Romantische componisten Schubert, Schumann en Ravel vormen de basis van hun programma, te beginnen met de prachtige zeer bekende Fantasie in f-klein van Schubert die zich bij vele klassieke muziekliefhebbers in het geheugen heeft genesteld. Bij het voor quatre-mains bewerkte Andante Cantabile van Schumann voel je de liefde voor zijn vrouw Clara. Het eveneens bewerkte Ma mère l’Oye van Ravel zijn muzikale sprookjes die hij voor de kinderen van zijn vrienden schreef.

Vuurwerk is te verwachten met de laatste 2 werken. De Nederlandse componist Smit werd tijdens zijn verblijf in Parijs sterk beïnvloed door Ravel en Stravinsky. Hij stierf al jong in Sobibor en het voelt alsof hij in zijn Divertimento, dat hij een jaar voor zijn dood schreef, de heftige dynamiek van de oorlog heeft verwerkt.

De Rus Kapustin had een reputatie als jazzpianist, arrangeur en componist. Hierdoor kon hij zowel de klankwereld van de geïmproviseerde jazz als de tradities van het klassieke virtuozenspel met elkaar verbinden. Een opgewekte afsluiting van een virtuoos programma.

Meer informatie

Tijd

(Zondag) 11:30 am - 12:30 pm(GMT+01:00)

Locatie

Fletcher hotel Arion

Other Events