Scroll Top

Klára Würtz piano solo

03Dec11:30 am12:30 pmKlára Würtz piano solo

Evenementen details

Beste muziekliefhebber,

Na haar formidabele optreden dec. 2021 met de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach in de Sint Jacobskerk wederom Klára Würtz, nu met de lyrische eerste Partita van Bach en de iconische laatste sonate van Schubert. Klára behoeft nauwelijks introductie. Als ze speelt is het alsof de tijd stil staat en alleen nog adembenemend kan worden geluisterd. Met haar muzikale intuïtie, de natuurlijke schoonheid van haar toon en haar feilloze techniek betovert ze haar publiek en is een favoriete en geliefde pianist over de hele wereld.
De Partita nr.1 van Bach heeft zowel compositorisch als uitvoeringstechnisch uitgebreide uitdagingen voor de piano en vormen een hoogtepunt in Bachs oeuvre.
De Pianosonate D. 960 is Schubert laatste belangrijke pianosonate geschreven tijdens de laatste maanden van zijn leven. Deze sonate werd pas eind 20e eeuw op zijn waarde geschat en hoewel een geheel eigen stijl vaak vergeleken met de sonates van Beethoven waar Schubert een grote bewondering voor had. Het wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste meesterwerken met een zeldzame diepte en emotionele expressie.

Reguliere kaarten kosten € 16,00
Studenten € 8,00

Meer informatie

Tijd

(Zondag) 11:30 am - 12:30 pm(GMT+01:00)

Locatie

Fletcher hotel Arion

Other Events