Scroll Top

Vlissingen Maritiem Tall Ships Vlissingen

20JulHele dag21Vlissingen Maritiem Tall Ships Vlissingen

Evenementen details

Op woensdag 20 en donderdag 21 juli is een klein deel van de internationale Tall Ship-vloot te bewonderen in de Vlissingse binnenhaven. Stichting Sail de Ruyter Zeeland in samenwerking met Cultuurwerf maken deze unieke stop-over mogelijk met steun van de gemeente Vlissingen.

De vloot van Tall Ships en Small Ships keert na de Corona-periode terug naar de Noordzee. De Stichting Sail de Ruyter Zeeland is vorig jaar benaderd door de Sail Training Associaton Netherlands   / Sail Training International om tijdens de tocht van Sail Harlingen naar Sail Antwerpen, in Vlissingen van woensdag 20 juli 2022 tot en met vrijdagochtend 22 juli 2022 een aantal schepen een stop over te laten maken in de Vlissingse binnenhaven

De komst van de driemasters Alexander von Humboldt II (Duitsland), de Oosterschelde (Nederland) en de Dar Mlodziezy (Polen) is nu zeker. Tijdens de Vlissingse kermis zijn deze schepen te bewonderen in de binnenhaven aan de Albionkade en de Piet Heijnkade. Voor de liefhebbers zal het een weerzien betekenen met de groene zeilen van de Alexander von Humboldt en de Dar Mlodziezy. Beide schepen waren aanwezig bij eerdere Sails de Ruyter in Vlissingen.   

De Oosterschelde zal, op doorreis naar Sail Antwerpen, op 21-22 juli eveneens afmeren in Terneuzen.

Weer Tallships-races

Met Sail Harlingen ( van 14-17 juli 2022) en Sail Antwerpen (van 22 -25 juli 2022) keert Europa’s grootste gratis familiefestival na de stop door Corona terug naar hun gasthavensteden Harlingen en Antwerpen. Vanuit Harlingen vertrekken de majestueuze Tall Ships en Small Ships naar Antwerpen waar Vlissingen als passanten-stad van mee kan profiteren. Dit traject is onderdeel van de Tall Ships Races 2022 die op 7 juli start in het Deense Esbjerg met een race naar Harlingen waar de schepen op 14 juli aankomen. Vervolgens vertrekken de schepen daar op 17 juli naar Antwerpen. Na vier dagen Sail Antwerpen wordt de race afgesloten met de etappe Antwerpen naar het Deense Aalborg.

De stop-over in Vlissingen is mogelijk gemaakt met steun van het Loodswezen en Multraship.
De organisatie van de stop-over voor de gemeente Vlissingen is in handen van de Cultuurwerf. 

Meer informatie

Tijd

Juli 20 (Woensdag) - 21 (Donderdag)

Locatie

Binnenhaven Vlissingen