Scroll Top

Vrijmetselaarscafe

25Okt8:00 pm11:00 pmVrijmetselaarscafe

Evenementen details

Altijd al iets meer willen weten over de Vrijmetselarij?

Wilt u geheel vrijblijvend eens kennis maken met de Vlissingse vrijmetselaars om uw eventuele vragen te beantwoorden?

Twijfelt u of het wel bij u past?

Of bent u stiekem gewoon nieuwsgierig hoe het er van binnen uitziet en wie daar wekelijks samenkomen?

 

Woensdag 25 Oktober as. houden de Vlissingse vrijmetselaars van loge L’Astre de L’Orient wederom een vrijmetselaarscafe in hun Logegebouw aan de Palingstraat 64 te Vlissingen.

Vanaf 20:00 staat de koffie klaar.

 

Vrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing. En zeker geen sekte of geheim genootschap. De Orde van Vrijmetselaren is een democratische vereniging, waarvan de leden streven naar verdieping van inzicht. In dat streven staat de Orde natuurlijk niet alleen. Maar de vrijmetselarij onderscheidt zich van andere organisaties op dat terrein door haar bijzondere methode van werken. Zij maakt daarbij gebruik van symbolen en rituelen, die op zinnebeeldige wijze de levensloop van de mens uitbeelden.

 

Symbolen zijn hulpmiddelen bij het overbrengen van gedachten of gevoelens die vaak moeilijk onder woorden zijn te brengen. In ons dagelijkse leven bedienen we ons onbewust van talloze symbolen, waarvan iedereen meteen de bedoeling begrijpt: een bos bloemen, de trouwring, de nationale driekleur, het kruis, een handdruk, enz. Voor vrijmetselaren is hun symboliek een taal die zij verstaan, waar ter wereld zij elkaar ook ontmoeten. Waar het gesproken of geschreven woord misverstanden kan veroorzaken, schept die gemeenschappelijke symbolentaal eenheid tussen mensen met totaal verschillende maatschappelijke achtergronden, opvattingen en karakters.

 

In de vrijmetselarij neemt de bouwsymboliek, erfenis van de ambachtelijke loges uit de middeleeuwen, een zeer belangrijke plaats in. De vrijmetselaar bouwt aan de tempel der mensheid, aan een betere wereld, waarbij hij zichzelf ziet als een bouwsteen.

 

Een geliefde uitdrukking is dat de mens een ruwe steen is, die moet worden bewerkt en gepolijst tot een zuiver kubieke steen, zodat die gave steen kan worden ingepast in het bouwwerk van levende stenen.

 

Toch liever een persoonlijk gesprek of wilt u zich aanmelden?

Neem dan contact op met onze secretaris via secretaris.loge026@gmail.com

 

Wellicht tot Woensdag, wees welkom!

Meer informatie

Tijd

(Woensdag) 8:00 pm - 11:00 pm(GMT+02:00)

Locatie

Vrijmetselaarsloge Vlissingen

Palingstraat 64

Other Events

Get Directions