Scroll Top
Frituur Keizersbolwerk, Café Hoppit, Shell Ritthem, Autohandel G. Poppe, Cedars of Lebanon Bakery & Sweets, Holiday Campers Zeeland, Binnen- en buitenhavens
Fort Rammekens

Bezoek Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa

Het aan de Westerschelde bij Ritthem (Vlissingen) gelegen Fort is het oudste zeefort van West-Europa. Het dateert uit 1547 en speelde ooit een belangrijke rol in de rijke, maritieme geschiedenis van Zeeland. Spaanse militairen, Hollandse watergeuzen, Engelse huurlingen, Zeeuwse Oost-en vooral West-Indiëvaarders, Franse revolutionairen, Duitse soldaten, ze hebben er allemaal hun sporen nagelaten. Alleen al de binnenkomst met de zware, metershoge, dikke, houten deuren van de toegangspoort is een belevenis. Ronddwalend in de duistere halfbastions, de kazematten, de voormalige kruitkamers en in het imposante hoofdbastion krijgt u een beeld van vroeger tijden. Staande op het fort heeft u een fraai uitzicht op de Westerschelde en het tegenover gelegen Zeeuws-Vlaanderen.

Bij Fort Rammekes krijg je de kans om te genieten van heerlijke gerechten in een unieke omgeving. Het restaurant is gevestigd in een historisch fort dat dateert uit de 16e eeuw, en de ambiance weerspiegelt de rijke geschiedenis van deze plek. De stenen muren, oude gewelven en sfeervolle verlichting creëren een onvergetelijke setting voor je maaltijd.Onze getalenteerde chef-koks laten zich inspireren door de lokale Zeeuwse keuken en voegen een moderne twist toe aan traditionele gerechten. Met verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit worden smaakvolle gerechten bereid die je smaakpapillen prikkelen. Van zeevruchten tot vleesgerechten en vegetarische opties, er is voor elk wat wils. Proef de authentieke smaken van Zeeland en laat je verrassen door de culinaire creaties die de rijke tradities van de streek in ere houden.

Nieuws gerelateerd aan Fort Rammekens
Parkeren:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters