Scroll Top
Koopzondag, Parkeertereinen, Parkeren, Parkeren en uitstapplaatsen bussen, Parkeerautomaten en parkeermeters
Koopzondag

Koopzondag markeert de laatste zondag van elke maand als een bruisende dag in de stad. Tijdens dit maandelijkse ritueel zwaaien winkels hun deuren open, waardoor het publiek de gelegenheid krijgt om te winkelen en te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Deze vaststaande gebeurtenis staat prominent op de lokale agenda en draagt bij aan de levendigheid van de gemeenschap.

Het parkeerbeleid vertoont echter variaties die afhangen van het seizoen. Gedurende de wintermaanden, van 1 november tot en met 31 maart, is parkeren op straat op zondag kosteloos, zelfs tijdens de koopzondagen. Deze regeling vergemakkelijkt het winkelen op zondag gedurende het koude seizoen.

Zomermaanden

In contrast geldt er tijdens de zomermaanden, van 1 april tot en met 31 oktober, een andere regeling. Over het algemeen is parkeren op straat op zondagen betaald, met één uitzondering: de laatste zondag van de maand blijft een koopzondag waarop geen parkeerkosten van toepassing zijn. Vergunningparkeren blijft echter geldig, zelfs op zondagen.

Voor degenen die de voorkeur geven aan parkeergarages, is het van essentieel belang om te weten dat hier altijd parkeerkosten van toepassing zijn, ongeacht het seizoen. Dit geldt ook op zondagen, en het consistente beleid draagt bij aan het handhaven van beschikbare parkeerplaatsen en het reguleren van het stadsverkeer. Ongeacht het seizoen of de dag van de week is het raadzaam om op de hoogte te blijven van het geldende parkeerbeleid om ongemakken te voorkomen.

 

Lees hier meer over koopavonden

Informatie:

Wil je meer informatie over Parkeren?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters