Scroll Top
Oranjemolen

De Oranjemolen (1699) is een korenmolen en voormalige pelmolen aan de Oranjedijk in Vlissingen. Het is een ronde stenen stellingmolen met een vlucht van 24,50 meter.

Deze molen werd in 1699 al vermeld maar het is onbekend wanneer de molen gebouwd is. Van de 23 stadsmolens in Vlissingen is de Oranjemolen als enige overgebleven. Het is de dichtst bij zee staande molen van Nederland.

De molen heeft veel te verduren gehad tijdens verschillende oorlogen. In 1809 is er aan een ijzeren kogel in de molen geschoten, die er nu nog in zit. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog is de molen flink beschadigd. In 2000 is de molen flink gerestaureerd. De molen is nog volledig maalvaardig.

Kunst

De windorgel in Vlissingen is niet alleen een kunstwerk, maar ook een herinnering aan de onvoorspelbare kracht van de natuur. Het is een plek waar mensen samenkomen om te ontspannen, te genieten van de zeebries en de betoverende klanken te bewonderen die de Zeeuwse wind produceert. Het is een symbool van verbondenheid met de natuur en een eerbetoon aan de kunstzinnige geest van Vlissingen.

In Vlissingen is de windorgel een bezienswaardigheid die zowel lokale bewoners als toeristen aantrekt. Het nodigt uit tot contemplatie en biedt een rustgevende ervaring aan iedereen die de boulevard bezoekt. Dus, als je ooit de kans hebt om deze unieke en betoverende creatie te ervaren, vergeet dan niet even te pauzeren, de zeebries in te ademen en te luisteren naar de prachtige klanken van de windorgel in Vlissingen. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Nieuws gerelateerd aan Oranjemolen

Openingstijden

maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdag9:00 - 16:00
zaterdagGesloten
zondag9:00 - 16:00

Let op: De openingstijden van deze locatie kunnen afwijken

Adres:
Oranjedijk 9
4381 AV, Vlissingen
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters