Scroll Top

Vlissingen deze week dé maritieme hotspot van Zeeland

Publiek kan donderdag 21 juli Tall-ship bezoeken

Het Tall-ship DAR Mlodziezy arriveert woensdagmiddag  20 juli in Vlissingen. Na passage van de sluizen zal het driemast volschip ligplaats kiezen aan de Piet Heinkade aan het ponton van Damen Yachting. Donderdag 21 juli bestaat de mogelijkheid voor het publiek om het schip tussen 10 en 16 uur aan boord te bezichtigen.

Gemeente Vlissingen maakt het in samenwerking met Stichting Sail de Ruyter Zeeland mogelijk om van 20 tot en met 22 juli een klein deel van de internationale Tall Ship-vloot te bewonderen in de Vlissingse binnenhaven.

De vloot van Tall Ships en Small Ships keert na de Corona-periode dus terug naar de Noordzee. De Stichting Sail de Ruyter Zeeland is vorig jaar benaderd door de Sail Training Associaton Netherlands   / Sail Training International om tijdens de tocht van Sail Harlingen naar Sail Antwerpen, in Vlissingen van woensdag 20 juli 2022 tot en met vrijdagochtend 22 juli 2022 een aantal schepen een stop over te laten maken in de Vlissingse binnenhaven

De stop-over van de DAR Mlodziezy in Vlissingen is mogelijk gemaakt met steun van Damen Yachting, het Loodswezen North Sea Port en Multraship. De organisatie en walactiviteiten van de stop-over voor de gemeente Vlissingen, zijn in handen van de Cultuurwerf.