Scroll Top
WANDEL & FIETSROUTES

Looproute Vlissingen

De Maritieme route loopt van het centrum van Vlissingen naar de boulevard langs de Westerschelde. De boulevard is een van de trekpleister van deze stad. Je vindt hier veel gezellige terrasjes om lekker op neer te strijken. Gezellig een drankje drinken en tegelijkertijd genieten van het uitzicht, dat is toch heerlijk? Op de boulevard vind je ook de Gevangentoren die vroeger deel uitmaakte van de oude stadspoorten van Vlissingen.

Verder kom je overal in de stad verwijzingen tegen naar Michiel de Ruyter. Deze zeeheld werd namelijk geboren in Vlissingen en hij heeft er lange tijd gewoond. Op het keizersbolwerk staat een standbeeld van Michiel en een deel van de boulevard, de jachthaven en een plein in Vlissingen zijn naar hem vernoemd.

 

Vlissingen wil een fietsvriendelijke stad zijn. Voor zowel het dagelijkse gebruik als voor toeristen, zijn er tal van aantrekkelijke en goed onderhouden routes door de gemeente.

Fietsroutes

Vlissingen kent een uitgebreid netwerk van fietsroutes, die de woonwijken met de binnenstad en de omgeving verbinden. Ook kent de gemeente verschillende recreatieve fietsroutes, zoals de Landelijke fietsroutes en de FIKS knooppuntroutes. Een prachtig fietspad leidt vanaf Station Vlissingen over de fietsstraat op boulevards naar de duinen langs de Noordzeekust. In de landelijke omgeving van het dorp Ritthem is het ook mooi fietsen.
Alle toeristische attracties zijn goed per fiets te bereiken. Station Vlissingen is het startpunten van de Landelijke Fietsroute Schelde Rhein (LF13) en Vlissingen is een belangrijke schakels in de Landelijke Fietsroute langs de Noordzeekust (LF1).

Netwerk

Voor het dagelijkse gebruik heeft de gemeente Vlissingen een hoofdfietsnetwerk vastgesteld. Dit netwerk ontsluit de belangrijkste dagelijkse voorzieningen, zoals wijkwinkelcentra, de binnenstad, onderwijsinstellingen en publieke voorzieningen. Deze fietspaden worden goed onderhouden en krijgen bijzondere aandacht bij winters weer.

Nieuws gerelateerd aan Wandel & Fietsroutes
Parkeren:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters