Scroll Top

Wij krijgen hier al een booster van!

Door Kim van den Berg

1 januari. De dag dat duizenden mensen zich normaal gesproken verzamelen op het Badstrand in Vlissingen om het nieuwe jaar in te duiken. Voor het tweede jaar op rij gaat de georganiseerde nieuwjaar duik niet door. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je zelf geen duik mag wagen in de koude zee! Voorzitter van Zwemmen langs Walcheren Jan Willem Siewe zegt ‘’ ik vind het erg jammer dat het niet door kan gaan, maar veel van onze leden appen wel met elkaar, om toch nog even een duik te gaan nemen.

Bart Roelse is één van de leden die een duik gaat nemen met nieuwjaar. ‘’ Het is altijd een leuk begin van het nieuwe jaar. Ook al is het nu door de corona maar met een klein groepje, het blijft grappig om te doen’’. Niet iedereen zal dit jaar een duik op eigen houtje nemen. ‘’Het is wel jammer dat het evenement niet doorgaat, sommige mensen hebben zelf de moed niet om te gaan, ze missen dan toezicht als ze het koude water in gaan. Wij zijn het wel gewend. Daarom spreken wij wel gewoon af, alleen dan met een klein groepje.’’. Ze hebben er nu al zin in. ‘’wij krijgen hier al een booster van’’ aldus Roelse.

Volgend jaar gaan we weer met zijn allen voor een koude verfrissende duik in de Westerschelde. Wij wensen uw een fijn en gelukkig 2022.

Wij krijgen hier al een booster van