Scroll Top
Windorgel

Windorgel 

Aan het einde van de Nolledijk resteert nog een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het is een in 1942 gebouwde bunker van het Stp. Hohenstaufen 623 type. Op deze bunker staat een voor Nederland uniek monument: het windorgel. De orgelpijpen zijn voorzien van gaten. Wanneer de wind er doorheen blaast, ontstaat er een bijzondere mengeling van verschillende klanken. Zo speelt de wind steeds een ander concert. Op de bunker staat de tekst “Zimmer Frei”, die doet vermoeden dat je er kunt overnachten. Hoewel dit een schitterende locatie is wordt dit toch afgeraden. Een prachtig zicht is om s’avonds na een mooie dag op deze plaats de zon in het westen onder te zien gaan.

De windorgel in Vlissingen is niet alleen een kunstwerk, maar ook een herinnering aan de onvoorspelbare kracht van de natuur. Het is een plek waar mensen samenkomen om te ontspannen, te genieten van de zeebries en de betoverende klanken te bewonderen die de Zeeuwse wind produceert. Het is een symbool van verbondenheid met de natuur en een eerbetoon aan de kunstzinnige geest van Vlissingen.

In Vlissingen is de windorgel een bezienswaardigheid die zowel lokale bewoners als toeristen aantrekt. Het nodigt uit tot contemplatie en biedt een rustgevende ervaring aan iedereen die de boulevard bezoekt. Dus, als je ooit de kans hebt om deze unieke en betoverende creatie te ervaren, vergeet dan niet even te pauzeren, de zeebries in te ademen en te luisteren naar de prachtige klanken van de windorgel in Vlissingen. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Nieuws gerelateerd aan de Windorgel
Parkeren:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters