Scroll Top
Covra

De Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (COVRA) vervult als enige onderneming in Nederland de cruciale rol van het verzamelen, verwerken en opslaan van al het radioactieve afval in het land. Het is verplicht voor alle bedrijven in Nederland met een vergunning op basis van de kernenergiewet en die met radioactieve stoffen werken, om hun radioactief afval aan COVRA aan te bieden. Hiermee draagt COVRA de verantwoordelijkheid voor de veilige hantering van deze potentieel gevaarlijke materialen.

Opslag- en verwerkingsfaciliteit

Om deze belangrijke taak van het beheer van radioactief afval uit te voeren, heeft COVRA een geavanceerde opslag- en verwerkingsfaciliteit gebouwd in Zeeland, op het haventerrein van Vlissingen-Oost, gelegen in de gemeente Borsele. Deze locatie is strategisch gekozen om optimale toegankelijkheid te garanderen en is uitgerust met moderne technologieën om de veiligheid van het proces te waarborgen. Het zorgvuldig beheren van radioactief afval is essentieel om mogelijke risico’s voor de samenleving en het milieu te minimaliseren.

COVRA speelt dus een centrale rol in het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van de bevolking door ervoor te zorgen dat radioactief afval op een gecontroleerde en verantwoorde wijze wordt behandeld en opgeslagen. Het is een belangrijke schakel in het streven naar een duurzame en veilige omgang met radioactieve materialen in Nederland.

Adres:
Spanjeweg 1
4455 TW Nieuwdorp
Telefoon:
Social Media:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters