Scroll Top
Frituur Keizersbolwerk, Café Hoppit, Shell Ritthem, Autohandel G. Poppe, Cedars of Lebanon Bakery & Sweets, Holiday Campers Zeeland, Binnen- en buitenhavens
De Dempo

De gemeente Vlissingen en l’escaut woonservice tekenden op 1 april 2021 de koopovereenkomst voor de aankoop van de grond voor de nieuwbouw van appartementencomplex De Dempo. In september 2021 tekende l’escaut een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de nieuwbouw van de Dempo. De Kok Bouwgroep gaat het ontwerp van het bouwplan en de bouwmethode verder uitwerken. En uiteindelijk zullen zij het bouwplan ook realiseren. De verwachting is dat de bouw in het tweede kwartaal van 2022 start en oktober 2023 gereed is.
De locatie van het project De Dempo ligt direct achter het bestaande complex aan de Van Dishoeckstraat en aan het nieuwe Stumphiuspark van de Scheldewijk in het Scheldekwartier.

De Dempo

De ontwikkeling van De Dempo is de 2e deellocatie in de Scheldewijk. l’escaut woonservices gaat hier 80 sociale huurappartementen bouwen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Uitstraling die past bij de Scheldewijk

De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. De appartementen worden ontwikkeld als doorzonappartementen met een royale buitenruimte en een 2e buitenruimte aan de galerijzijde. De appartementen krijgen 2 slaapkamers en worden rolstoeltoegankelijk.
Het bestaande complex aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo krijgen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen)inrichting. l’escaut woonservice verwacht dat de bouw in het 2e kwartaal van 2022 start en eind 2023 gereed is.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ligt tot en met 3 november 2021 ter inzage in het stadhuis in Vlissingen.

Scheldewijk

De komende 10 jaar bouwt l’escaut woonservice 200 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De gemeente Vlissingen en l’escaut sloten hiervoor eind 2018 een overeenkomst. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid.

Locaties

De 1e deellocatie is De Hofjes en ligt aan de noordzijde van de doorgetrokken Singel. De bouw van dDeze 24 gezinswoningen zijn inmiddels opgeleverd en bewoond zal naar verwachting eind juni gereed zijn. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.
De ontwikkeling van De Dempo is de 2e deellocatie in de Scheldewijk. De appartementen worden circa 1/2 jaar voor oplevering aangeboden op de website van Zuidwestwonen. Het is vanaf dat moment mogelijk om te reageren.

Informatie:

Wil je meer informatie over het Scheldekwartier?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters