De Hofjes

Woningcorporatie l’escaut woonservice en de gemeente Vlissingen hebben overeenstemming bereikt over de koop van gronden voor de bouw van 24 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. Wethouder Stroosnijder (Wonen) en de heer Van Deemter (directeur- bestuurder, l’escaut woonservice) hebben op 31 oktober 2019 hiervoor een overeenkomst gesloten.

Noordzijde Scheldewijk

l’escaut gaat de 24 sociale huurwoningen bouwen in het zogenaamde deelplan ‘De Hofjes’. ‘De Hofjes’ liggen aan de noordzijde van de Scheldewijk, tussen de doorgetrokken Singel en de woningen aan de Paul Krugerstraat. De woningen komen te liggen aan autovrije hofjes.

Uitstraling die past bij de Scheldewijk

De woningen die gebouwd gaan worden, passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Dit levert voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op.
De woningen aan de verschillende hofjes krijgen een eigen uitstraling, hebben 2 woonlagen en 3 slaapkamers.

Officiële start

Op 15 september 2020 is de 1e paal voor het project geslagen door oud-werknemer W. Murre. Hiermee werd het officiele startsein gegeven voor de bouw van ‘De Hofjes’. l’escaut woonservice verwacht de woningen medio 2021 op te leveren.

Sociale huurwoningen en appartementen

Verspreid over de komende 10 jaar verwacht l´escaut 200 woningen te bouwen in de Scheldewijk. Het gaat om zowel eengezinswoningen als appartementen.
De huurwoningen staan circa een half jaar voor oplevering aangeboden op de website van Zuidwestwonen. Het is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de woningen vanaf dat moment mogelijk om te reageren.

Informatie:

Wil je meer informatie over het Scheldekwartier?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish