Scroll Top
De Piek
De Piek

De Piek, het iconische podium in Vlissingen, heeft al bijna een halve eeuw lang een belangrijke rol gespeeld in het culturele landschap van de stad. Sinds september 2018 heeft De Piek opnieuw haar zelfstandigheid herwonnen en wordt de organisatie volledig gerund door toegewijde vrijwilligers. Met tientallen mensen die zich belangeloos inzetten, is De Piek op een missie om dit legendarische podium weer tot leven te brengen en te laten bruisen van culturele activiteiten.

Wat ons echt bijzonder maakt, is de intieme sfeer en de beperkte capaciteit van 150 tot 200 bezoekers. Hierdoor is De Piek de perfecte plek voor opkomend talent om hun kunsten te vertonen en een broedplaats voor nieuwe creatieve ontwikkelingen.

Het Podium

Dit veelzijdige podium heeft niet alleen een sterke focus op (pop)muziek, maar omarmt ook andere culturele uitingen, waaronder theater, beeldende kunst en poëzie. Hierdoor wordt De Piek een smeltkroes van artistieke expressie, waar verschillende kunstvormen samenkomen en elkaar inspireren.

De vrijwilligers die ons draaiende houden, verdienen lof voor hun toewijding en passie. Hun inspanningen zijn van onschatbare waarde voor de culturele gemeenschap van Vlissingen en ver daarbuiten. Samen werken ze eraan om ons te laten schitteren als nooit tevoren, en ze vormen het kloppende hart van dit bijzondere podium.

In een wereld die vaak wordt gedomineerd door grootschalige evenementen en commerciële belangen, blijft De Piek een plek van authenticiteit en kunstzinnige vernieuwing. Het is een plek waar creativiteit en talent de ruimte krijgen om te groeien en te bloeien, en waar de kracht van vrijwilligerswerk en gemeenschapsgeest de ware magie creëren.

Nieuws gerelateerd aan De Piek
Adres:
Hellebardierstraat 13
4381 JZ Vlissingen

Let op: De openingstijden van deze locatie kunnen afwijken

Telefoon:
06-31572257
Social Media:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters