Scroll Top
Dokbrug
Dokbrug

De oude Dokbrug, die de binnenstad met het eiland verbond, was dringend aan vervanging toe, en dit was een van de prioritaire projecten van het Scheldekwartier. Het vernieuwen van de brug stond hoog op de agenda, en in april 2021 werden de eerste voertuigen over de nagelnieuwe Dokbrug geleid.

Een opmerkelijke verandering ten opzichte van de vorige brug was de nieuwe locatie. Dit stelde het bouwteam in staat om de oude brug te blijven gebruiken gedurende het constructieproces van het nieuwe exemplaar. De toegangsweg, voorheen langs het Kanaal door Walcheren, loopt nu achter de Timmerfabriek. Tegelijkertijd werd de weg voor de Timmerfabriek verwijderd, waardoor er langs het kanaal ruimte ontstond voor verblijfsrecreatie.

Lees hier meer

Gedicht

Een artistiek tintje is toegevoegd aan de nieuwe brug, want onder de brug prijkt een gedicht van de gerenommeerde Vlissingse schrijver Wim Hofman. Wanneer de brug open is, kunnen de wachtenden genieten van de po√ętische woorden. Het gedicht, doordrenkt met lokale cultuur, draagt bij aan de unieke sfeer van de vernieuwde brug, en versterkt zo de verbinding tussen de stad en het eiland. De Dokbrug is niet alleen een functioneel element van het Scheldekwartier, maar ook een kunstzinnige uitdrukking van de rijke geschiedenis en creativiteit van Vlissingen.

Waar zijn onze schepen?

Het gebonk van hamers op nagels

het ponsen van flenzen het gerakketak

het walsen van platen het geronk

van machines het geluid van de stoomfluit

van kettingen en ankers de fles

die stuk slaat het schip dat weggaat

alles komt terug als ik wacht bij de brug

Informatie:

Wil je meer informatie over het Scheldekwartier?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters