Scroll Top
Kop Keersluis

De Realisatie ontwikkelt op het Scheldekwartier een nieuw bouwplan op de locatie ‘Kop Keersluis’. De Realisatie heeft de locatie voorlopig toegewezen gekregen op basis van een uitvraag van de gemeente Vlissingen. Met hun inschrijving ‘Pakhuis Keersluis’ wisten zij de uitvraag van de gemeente Vlissingen voor de ontwikkellocatie bij de Keersluisbrug te winnen. Eind 2022 verwacht De Realisatie te starten met de bouw van 58 woningen.
De locatie Kop Keersluis ligt direct aan het Kanaal door Walcheren. Aan de zuidzijde is het gelegen aan de doorgetrokken groene Singel en aan de noordzijde aan de Paul Krugerstraat. De locatie biedt een uniek uitzicht op de bedrijvigheid van het kanaal, de stad en de binnenhavens. De Realisatie gaat hier een woongebouw neerzetten met 58 woningen. Dit betreft zowel vrije sector huur- als koopappartementen voor verschillende doelgroepen en in verschillende prijscategorieën.

Rijke, maritieme architectuur met knipoog naar het verleden

Jan Bakers, van architectenbureau Bakers Architecten, ontwierp een gebouw dat refereert aan het rijke historische en maritieme verleden van Vlissingen, met een eigentijdse architectonische vertaling van kenmerken uit de 19e en 20e eeuw. Het deel aan De Willem Ruysstraat heeft de uitstraling van een pakhuis en heeft een bijzonder hoekaccent op de kruising bij de Keersluisbrug. In het pakhuis en in het hoekaccent zijn subtiel de verwijzingen te zien naar het ontwerp van architect Piet Götzen (1914-1977), aan de voormalige Koningsweg. Aan de zijde van de Paul Krugerstraat is gekozen voor een strakke architectuur dat aansluit op de bestaande bebouwing. Aan de zijde van de Singel komen bijzondere beneden-boven-woningen.
Alle 58 wooneenheden zijn gesitueerd rondom een houten ‘scheepsdek‘ wat aangekleed is met groen, waaronder het parkeren is opgelost. De uitgesproken, maar bij de sfeer van de Scheldewijk passende, architectuur zal van Pakhuis Keersluis een herkenningspunt maken aan de entree van het Scheldekwartier en de stad Vlissingen.

Start bouw eind 2022

De gemeente Vlissingen en De Realisatie hebben de ambitie om in de tweede helft van 2022 te starten met de bouw van Pakhuis Keersluis. Dit is mogelijk omdat het bestemmingsplan al onherroepelijk is en de gronden al bouwrijp gemaakt zijn door de gemeente Vlissingen. Bert Bimmel Makelaardij verwacht dat de verkoop van de appartementen begin 2022 start.

De Realisatie op het Scheldekwartier

De gemeente Vlissingen heeft met De Realisatie weer een landelijk opererende ontwikkelaar verbonden aan het Scheldekwartier. Dit sluit mooi aan in de combinatie van lokale, regionale en landelijke partners die samen met de gemeente Vlissingen het Scheldekwartier tot een succes maken.
De Realisatie hecht sterke waarde aan toekomstbestendige woningbouwplannen, waarbij het gemeenschappelijk belang én algehele duurzaamheid centraal staan. Met de Zeeuwse roots van eigenaar en realisator Ed de Moor is men extra gemotiveerd om op het Vlissingse Scheldekwartier samen meerwaarde te creëren. Ambitie is om een echt spraakmakend gebouw te ontwikkelen.

Informatie:

Wil je meer informatie over het Scheldekwartier?

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters