Scroll Top
Museum Scheldewerf

Direct naast de indrukwekkende, eeuwoude Machinefabriek op het voormalige terrein van scheepswerf KMS De Schelde bevindt zich een villa uit dezelfde periode, die tegenwoordig onderdak biedt aan het Museum Scheldewerf. Dit historische Scheldekwartier, gelegen nabij de nog steeds bloeiende scheepsbouwactiviteiten van Damen en Amels, vertelt het boeiende verhaal van 125 jaar scheepswerf De Schelde.

Bij een bezoek aan dit museum krijgt u niet alleen een diepgaand inzicht in scheepsbouw en de imposante veertig meter hoge torenkraan die zich vlakbij bevindt, maar u kunt ook genieten van een uitgebreide collectie Delfts blauw keramiek en maritieme schilderkunst.

Voor de Jongeren

Voor de jongere bezoekers zijn er tal van boeiende activiteiten beschikbaar, zodat zij op een interactieve manier kennis kunnen maken met de rijke maritieme geschiedenis die hier wordt gepresenteerd. Kortom, het Museum Scheldewerf op het Scheldekwartier is een ideale bestemming voor zowel liefhebbers van scheepvaart als gezinnen die op zoek zijn naar een educatief en vermakelijk dagje uit. Het ademt de sfeer van een tijdperk waarin Nederlandse scheepswerven tot de wereldtop behoorden, en biedt een fascinerende inkijk in dit belangrijke stuk industriële erfgoed.

Nieuws gerelateerd aan Museum Scheldewerf

Openingstijden

maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdag13:00 - 17:00
donderdagGesloten
vrijdag13:00 - 17:00
zaterdag13:00 - 17:00
zondagGesloten

Let op: De openingstijden van deze locatie kunnen afwijken

Adres:
De Willem Ruysstraat 100
4381 NK Vlissingen
Telefoon:
06-28156832
Social Media:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters