Scroll Top
Omoda

In het jaar 1875 was de familie Verton, de grondleggers voor Omoda, al actief in de schoenenbranche. De overgrootvader van de huidige eigenaren was de schoenmaker van het Zeeuwse plaatsje Burgh en de dorpjes daaromheen. Gratis thuisbezorgen zat er toen al in bij de familie, want de schoenen werden met paard en wagen aan huis bezorgd. De passie voor schoenen ging door van generatie op generatie. In 1961 opende vader Lourus Jan Verton samen met zijn vrouw Mina de eerste echte schoenenwinkel ‘Verton Schoenen’ in het Zeeuwse stadje Zierikzee. De winkel was enorm populair in de buurt. Dit kwam vooral door de goede service en grote collectie merkschoenen. Deze winkel was het begin voor het toekomstige Omoda.

In 1987 stapte zoon Lourus Verton in het bedrijf. De kinderen van Lourus Jan en Mina Verton groeiden op met de schoenlepel. De extreme liefde voor schoenen én het helpen van klanten was overduidelijk aanwezig. En dat zorgde voor het gezamenlijke doel van het familiebedrijf. Met de komst van Lourus opende de familie een tweede filiaal in Middelharnis (Goeree-Overflakkee). Snel hierna volgden de winkels in Vlissingen en Middelburg. Zo’n zeven jaar later, in 1994, koos ook zoon Wilhelm ervoor om de organisatie te versterken. In ditzelfde jaar opende Verton meer filialen en kwam de teller op zes. Het jaar 2000 was een belangrijk jaar in onze geschiedenis: het nieuwe concept werd gelanceerd en maakte intrede in de schoenenmarkt. In de jaren daarna werden meer vestigingen geopend. Denk aan: Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht, Gouda, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Roosendaal en Terneuzen.

2007-Heden

In 2007 was het tijd voor een nieuwe uitdaging: de online shop. Dit bleek zo’n succes dat er nog meer online shops werden toegevoegd, zoals in België en Duitsland in 2010, Frankrijk in 2012, Oostenrijk in 2014 en Omoda.com in 2015. Ook is Omoda internationaal gegaan met een winkel in de Belgische fashionhoofdstad Antwerpen. Antwerpen werd als eerste winkel helemaal in de nieuwe stijl ingericht. Dat betekent luxe, zwarte en gouden tinten en schoenen in een ruime opstelling. De overige winkels worden sindsdien ook omgetoverd en zijn nu bijna allemaal voorzien van die fijne Omoda-sfeer. Door de enorme groei van de afgelopen tien jaar werd het hoofdkantoor van Omoda veel te klein. Oftewel, tijd om de medewerkers van Omoda HQ in een nieuw gebouw te steken. Sinds 2014 is het hoofdkantoor gevestigd aan de Ruigendijkweg in Zierikzee. Het pand ademt passie voor schoenen en is luxe en modern ingericht.

Nieuws gerelateerd aan Omoda

Openingstijden

maandag13:00 - 18:00
dinsdag9:30 - 18:00
woensdag9:30 - 18:00
donderdag9:30 - 18:00
vrijdag9:30 - 21:00
zaterdag9:30 - 18:00
zondagGesloten

Let op: De openingstijden van deze locatie kunnen afwijken.

Adres:
Walstraat 98
4381 GE Vlissingen
Telefoon:
0118-412099
Social Media:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters