Scroll Top
Museum Panorama Walcheren

Het Panorama Walcheren is een ware verrassing voor elke bezoeker, met een uniek kunstproject bestaande uit negen gigantische schilderijen. Deze kunstwerken reiken tot wel 3 meter in hoogte en variëren in breedte van veertien tot wel veertig meter. Wat dit panorama nog specialer maakt, is dat elk schilderij in een prachtige boog is opgesteld, waardoor bezoekers de sensatie ervaren alsof ze daadwerkelijk deel uitmaken van het afgebeelde landschap.

De schilderijen tonen karakteristieke plekken op Walcheren, elk met hun eigen unieke sfeer en jaargetijde. Deze prachtige creaties zijn het resultaat van het toegewijde werk van de Middelburgse kunstenaar Jo Dumon Tak, die sinds 2010 met een team van vrijwilligers elk jaar één nieuw meesterwerk heeft toegevoegd.

Nieuwe Locatie

Binnenkort zal ons museum, gehuisvest in de voormalige OLV kerk, opnieuw zijn deuren openen voor het publiek. De ingang van dit museum bevindt zich achter het stadhuis. En als kers op de taart heeft de Amsterdamse schilder Robert Vorstman onlangs het tiende doek voltooid, dat een zomerse weergave toont van het strand bij Dishoek, nabij Zoutelande.

Tijdens uw bezoek kunt u ook een kijkje achter de schermen nemen en ontdekken hoe zo’n adembenemend panorama tot stand komt. Dit maakt uw ervaring nog boeiender en informatiever. Een bezoek aan Panorama Walcheren is een kans om de schoonheid van Walcheren te bewonderen in een unieke artistieke setting die u niet snel zult vergeten.

Nieuws gerelateerd aan Museum Panorama Walcheren

Openingstijden

maandag10:00 - 12:00
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdag13:00 - 16:00
zondag13:00 - 16:00

Let op: De openingstijden van deze locatie kunnen afwijken

Adres:
Singel 106
4382 LC Vlissingen
Telefoon:
06-57717588
Social Media:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters