PANORAMA WALCHEREN

Een ode aan het licht van Walcheren

Panorama Walcheren is een collectie van megaschilderijen; ieder meer dan manshoog en tientallen meters breed, in een halve of driekwart cirkel opgesteld. Elk panorama toont een interessante plek op Walcheren. Ze geven het gevoel dat je daadwerkelijk ter plekke bent. Kijk ook achter de schermen en zie hóe zo’n panorama gemaakt wordt.

Panorama Walcheren is een tentoonstelling van geschilderde impressies van diverse plekken op Walcheren. Van ieder van die plekken is een panorama gemaakt: een meer dan manshoog schilderij, dat in een halve of driekwart cirkel staat opgesteld, tot meer dan 40 meter lang.

Zo ontstaat voor de toeschouwer de beleving dat hij zelf op deze plaats aanwezig is; hij staat als het ware in de afbeelding. Er is met veel zorg aan gewerkt dat ieder van de panorama’s wel echt een ‘schilderij’ is gebleven waarin vooral de sfeer tot uiting komt. Want als je simpelweg de werkelijkheid naschildert, heeft dat weinig zin. Fotografie en film kunnen dat veel beter.

Bij het schilderen is gekozen voor een stijl die wel nieuw-impressionistisch genoemd kan worden; het geschilderde is niet ‘fijn-realistisch’ maar geeft vooral de sfeer weer van de locatie op een bepaald moment, bij een bepaalde weersgesteldheid en in een bepaald seizoen.

Omdat Walcheren een eiland is, zijn de meeste panorama’s zichten vanaf zee op de kust, vanaf het strand of de dijk op zee en kust. Een enkele maal zijn ook panoramische beelden weergegeven van het binnenland van het eiland.

OPENINGSTIJDEN

Maandag:    10:00 – 13:00 uur
Dinsdag:      Gesloten
Woensdag:  Gesloten
Donderdag:  Gesloten
Vrijdag:         13:00 – 17:00 uur
Zaterdag:     13:00 – 17:00 uur
Zondag:       13:00 – 17:00 uur

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

10:00 – 13:00 uur
Gesloten
Gesloten
Gesloten
13:00 – 17:00 uur
13:00 – 17:00 uur
13:00 – 17:00 uur

CONTACT

De Willem Ruysstraat 102
4381 NK Vlissingen

www.panoramawalcheren.nl

PARKEREN

Klik hier voor parkeerinformatie

LOCATIE

Bekijk ook andere onderwerpen IN Vlissingen