Scroll Top
Renate Tempelaars
Talk Of The Town Panden, Ik heb ook een pand, Ik wil iets organiseren

Naam: Renate Tempelaars

Leeftijd: 34

Hoelang woon je al in Vlissingen?
Ik woon nu één jaar in Vlissingen. Mijn vriend woonde hier al.

Wat vind je van de binnenstad?
De binnenstad heeft precies het winkelaanbod wat fijn is om in de buurt te hebben, met als favoriet de boekenwinkel. Hoewel ik kort woon in Vlissingen zie ik dat er in wordt gezet op de openbare ruimte, zo ook in de binnenstad. Meer groen en zitplekken. Ik vind groen (voor schaduw, wateropvang en biodiversiteit) heel belangrijk in een stedelijke omgeving!

Wat vind je van de leegstand?
Leegstand is nooit goed voor een stad. Winkels trekken toeristen en andere bezoekers en zorgen voor levendigheid en economische opbrengsten in een stad.
Doordat ik er kort woon kan ik daar niet echt een mening over geven. Veel steden hebben last van leegstand en ik denk dat een stad als Vlissingen daar nog net even meer moeite mee heeft dan bijvoorbeeld Middelburg.

Wat zou jij doen als je een pand ter beschikking krijgt om voor korte tijd op te vullen?

Ik zou inzetten op een fijne ontmoetingsplek. Een plek waar verschillende leeftijden/doelgroepen graag komen; bv. door programmering die er is of gelegenheid om te studeren of te flexwerken. Invulling als tijdelijke plek voor kunst of sport, ruimte beschikbaar stellen voor het geven van workshops, startende ondernemer gelegenheid geven om een testperiode aan te gaan. Ruimte geven voor maatschappelijke initiatieven. Een plek zoals het Bespaarhuis in Goes, waar inwoners en ondernemers informatie kunnen halen over o.a. verduurzamen van woningen en over acties om een handje te helpen in de klimaatopgaven (bv. Regentonactie, pientere tuinen, tegelwippen etc.)
Of ihkv participatie een groep initiatiefrijke inwoners invulling laten geven die iets willen doen voor Vlissingen. Ter inspiratie: www.huisvaneemnes.nl

jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters