Scroll Top
Shell Roosevelt

Zowel op het vasteland als op de Noordzee richt Shell zich via Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) op exploratie en winning van olie en gas. De raffinaderij in Pernis en het chemiecomplex in Moerdijk zorgen voor verwerking van olie en gas.

In Amsterdam en Rijswijk staan grote onderzoekscentra. Het mondiale hoofdkwartier staat in Den Haag. In Nederland is Shell marktleider op het gebied van transportbrandstoffen.

Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) houdt zich bezig met opsporing en winning van aardgas en aardolie uit Nederlandse bodem. Shell en ExxonMobil zijn beide 50 procent aandeelhouder van NAM.

Grootste dingen

In 1959 werd in Slochteren het Groningen-gasveld ontdekt. Groningen staat in de top 20 van grootste gasvelden ter wereld.

De Shell-raffinaderij in Pernis – de grootste in Europa – is via ondergrondse pijpleidingen verbonden met Shell’s chemieterrein in Moerdijk.

Het chemiecomplex van Shell in Moerdijk behoort tot de grootste van Europa. In de fabriek worden chemische basisproducten gemaakt.

De laboratoria in Amsterdam en Rijswijk zijn de kenniscentra van Shell. Hier worden nieuwe technologieën ontwikkeld die energiewinning en productie bevorderen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van ons staat in Den Haag. Op dit kantoor worden onder meer de langetermijn­strategieën van de verschillende activiteiten bepaald.

De Nederlandse weggebruiker tankt jaarlijks zo’n 3 miljard liter brandstof bij ruim 600 Shell-tankstations. Dat maakt Shell marktleider.

Nieuws gerelateerd aan Shell Roosevelt

Openingstijden

maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdag10:00 - 18:00
donderdag10:00 - 18:00
vrijdag10:00 - 18:00
zaterdag10:00 - 17:00
zondag12:00 - 17:00

Let op: De openingstijden van deze locatie kunnen afwijken

Adres:
President Rooseveltlaan 743
4383 NG Vlissingen
Telefoon:
0118-440588
Informatie:
Social Media:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters