Scroll Top
Sint Jacobskerk Toren
Sint Jacobskerk

De Stichting, opgericht op 29 maart 2005, heeft als voornaamste doelstelling het behoud van het historische kerkgebouw en het stimuleren van de belangstelling voor dit bijzondere monument. Dit prachtige stukje erfgoed heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot zeven eeuwen geleden.

De Evenementencommissie speelt een cruciale rol bij het gebruik van dit monument voor diverse multi-culturele activiteiten, waaronder concerten, huwelijken, uitvaarten, recepties en meer. Met de toegewijde inzet van meer dan 100 vrijwilligers worden alle benodigde voorwaarden gecreëerd om deze evenementen tot een groot succes te maken. Het is belangrijk op te merken dat de Evenementencommissie zelf geen concerten en dergelijke organiseert, maar zij vormen de schakel tussen degenen die dit prachtige historische gebouw willen gebruiken en de mogelijkheden ervan.

Elk Jaar

Elk jaar vinden er talloze evenementen plaats in de Sint Jacobskerk, het oudste en meest indrukwekkende monument in Vlissingen. Het gebouw biedt een schitterende locatie voor uiteenlopende gelegenheden, waaronder concerten en culturele evenementen. De opbrengsten uit de verhuur van de kerkruimte en catering komen volledig ten goede aan het onderhoud van dit eeuwenoude juweeltje, dat al meer dan 700 jaar deel uitmaakt van onze geschiedenis.

De inspanningen van de Stichting en de Evenementencommissie hebben ervoor gezorgd dat de Sint Jacobskerk nog steeds een levendig centrum van culturele en sociale activiteiten is. Het behoud van dit historische erfgoed en het bevorderen van de culturele rijkdom van de regio blijven prioriteiten voor deze organisaties, en met de steun van vrijwilligers en bezoekers kunnen zij deze waardevolle missie voortzetten.

Nieuws gerelateerd aan Sint Jacobskerk

Openingstijden

maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdag12:00 - 17:00
zaterdag12:00 - 17:00
zondagGesloten

Let op: De openingstijden van deze locatie kunnen afwijken

Adres:
Oude Markt 2
4381 HK, Vlissingen
Telefoon:
Social Media:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters