Scroll Top
Zeeuws Maritiem muZEEum

Het muZEEum beheert voor Zeeuwse begrippen een relatief grote collectie, met bijna 20.000 voorwerpen van verschillende eigenaren. De collectie is voornamelijk historisch en maritiem van aard. De zee-archeologische collectie is qua omvang en variëteit één van de belangrijkste in Nederland.

Michiel de Ruyter speelt een belangrijke rol in het muZEEum. Deze bekende Nederlandse zeeheld is geboren in Vlissingen. Het museum heeft ook een van de grootste collecties voorwerpen afkomstig van een VOC-schip in Nederland.

In het muZEEum kunnen grote en kleine bezoekers op allerlei manieren ervaren wat de zee betekent voor de Zeeuwen. Er is voor kinderen een leuke speurtocht beschikbaar en er zijn allerlei spelletjes. Probeer bijvoorbeeld maar eens een schip veilig naar de haven in Antwerpen te loodsen, of om Paaseiland te vinden, of om schatten te bergen, of om …

Het Water

Water heeft Zeeland gevormd. Het water bracht ook werk, toen en nu. Scheepswerven, beloodsing, verbindingen tussen eilanden realiseren en natuurlijk de bescherming van het land tegen het water. Werk had glorie als gevolg: Zeeland bracht beroemde admiraals voort zoals Michiel de Ruyter. Het avontuur werd omarmd door de Zeeuwen. Ze maakten spannende ontdekkingsreizen, voerden oorlog en haalden met gevaar voor eigen leven drenkelingen uit zee. In het muZEEum kunt u een kijkje nemen in het verleden maar ook in het heden van maritiem Zeeland, op locaties waar u anders nooit komt. Altijd al willen weten hoe superjachten gebouwd worden? Waarom Belgische loodsboten sneller waren dan de Nederlandse? Hoe Jacob Roggeveen Paaseiland ontdekte? Kom dan naar het muZEEum.

Nieuws gerelateerd aan Zeeuws Maritiem muZEEum

Openingstijden

maandagGesloten
dinsdag13:00 - 17:00
woensdag13:00 - 17:00
donderdag13:00 - 17:00
vrijdag13:00 - 17:00
zaterdag10:00 - 17:00
zondag10:00 - 17:00

Let op: De openingstijden van deze locatie kunnen afwijken

Adres:
Nieuwendijk 11
4381 CN Vlissingen
Telefoon:
0118-412498
Social Media:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters