Scroll Top
Toeristisch Informatiepunt ZB|Bibliotheek Vlissingen
ZB|Bibliotheek Vlissingen

Het thema ‘boek en film’ staat centraal bij de aankleding van de Bibliotheek. De maritieme hoek is gebaseerd op de Vlissingse zeeheld Michiel de Ruyter. Hier kunnen bezoekers aan de leestafel tijdschriften en kranten doorbladeren. In de jeugdhoek voor de allerkleinsten valt veel te ontdekken. Het internetcafé en de Taalhuisruimte zijn geïnspireerd op Duizend-en-een-nacht.

In het aangrenzende CineCafé ontmoeten bezoekers elkaar. De koffiebar grenst direct aan de Bibliotheek. Een boekje of tijdschrift lezen doe je in het café. Een consumptie is overigens niet verplicht.

ZB| Bibliotheek Vlissingen heeft ruime openingstijden; iedere dag van 10.00 – 22.00 uur. Deze bestaan voor een deel uit zelfbedieningsuren. Leden met een Open+ abonnement kunnen naar binnen door het scannen van hun pas en inleveren, uitzoeken en meenemen. Tijdens service-uren is er bibliotheekpersoneel aanwezig voor hulp en advies.

De collectie van ZB| Bibliotheek Vlissingen bestaat uit circa 20.000 boeken, dvd’s en diverse tijdschriften en kranten. Bibliotheekleden kunnen ook e-books lenen via de landelijke online Bibliotheek. Omdat ZB| Bibliotheek Vlissingen deel uitmaakt van het Zeeuws Bibliotheeknetwerk kunnen leden gratis boeken en andere materialen aanvragen bij andere bibliotheken in Zeeland. Deze worden kosteloos bezorgd bij een vestiging naar keuze.

Niet alleen voor boeken

Verder kan men in deze Bibliotheek terecht voor inspirerende activiteiten, een internetcafé, gratis WiFi, computercursussen, het Taalhuisloket, Informatiepunt Digitale Overheid, Boekstart voor baby’s, kopiëren, printen en diverse studieplekken. Tot slot zet de Bibliotheek zich in voor het thuis voorlezen door het toepassen van het project de VoorleesExpress in Vlissingen.

Nieuws gerelateerd aan ZB | Bibliotheek

Openingstijden

maandag10:00 - 17:30
dinsdag10:00 - 17:30
woensdag10:00 - 17:30
donderdag10:00 - 17:30
vrijdag10:00 - 17:30
zaterdag10:00 - 17:00
zondagGesloten

Let op: De openingstijden van deze locatie kunnen afwijken

Adres:
Spuikomweg 7
4381 LZ Vlissingen
Telefoon:
0118-654120
Social Media:
Plan je route:
jj
Uitgelicht IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters