Scroll Top
Dennis Gillissen de achtste generatie keurslager in Vlissingen

Keurslager Dennis Gillissen uit Vlissingen is trots de achtste generatie in een lange familietraditie van slagers te zijn. De geschiedenis van de familie Gillissen in de slagerijbranche begon al in 1845, toen zijn verre overgrootvader de eerste slagerij opende in de Nieuwstraat in Vlissingen. Sindsdien heeft de familie de fakkel van vaders op zonen doorgegeven, en nu staat Dennis aan het roer.

De slagerij heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt, want in 1994, ruim na het 100-jarig bestaan, werd Gillissen bekroond met het predicaat Koninklijk. “We mogen onszelf hofleverancier noemen,” vertelt hij met trots. Het besluit om zich aan te sluiten bij de Keurslagers dateert uit 1992, toen zijn vader lid werd. Een keuze die Gillissen als een uitstekende zet beschouwt.

Vanuit de Walstraat bedient Dennis zijn klanten dagelijks met ambachtelijk vlees en de kennis die hij door de generaties heen heeft vergaard. Over de stad Vlissingen zegt hij: “Die ondergaat voortdurend veranderingen, maar dit keer lijkt het de goede kant op te gaan!”

Actie betrokken

Dennis koestert niet alleen de rijke geschiedenis van zijn familie, maar is ook actief betrokken bij het delen van zijn passie voor kwaliteitsvlees met de gemeenschap. Zijn winkel in de Walstraat is niet alleen een plek voor heerlijk vlees, maar ook voor verhalen die de eeuwenoude traditie van de Keurslagers weerspiegelen. Het is een levendige erfenis die nu al acht generaties lang wordt doorgegeven en die de komende generaties ongetwijfeld zal blijven inspireren.

Bekijk hier de website

Gerelateerde video’s IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters