Scroll Top

Scheldekwartier: altijd in beweging

In de levendige Scheldewijk bruist het van de bedrijvigheid. Een deel van het gebied is reeds voltooid, terwijl de focus nu ligt op de ontwikkeling van de Dempo, waar ongeveer 80 sociale huurwoningen verrijzen. Voor mei staat de aanvang van de bouwwerkzaamheden aan de Broederband gepland, met woningen in de vrije sector.

Jeffrey benadrukt het cruciale belang van het creëren van een Scheldekwartier dat werkelijk voor iedereen toegankelijk is. Hij is verheugd over de realisatie van 200 sociale huurwoningen, verspreid over diverse deelgebieden in de Scheldewijk. Het bevorderen van ontmoetingen tussen bewoners en het bieden van kansen om in de Scheldewijk te wonen, vormen voor hem essentiële pijlers.

Scheldekwartier: altijd in beweging

Langs de Singel wordt er met man en macht gewerkt aan de Koperslagerij. De eerste palen voor koopwoningen zijn de grond in gegaan. Niet ver daarvandaan zijn ook al palen geslagen voor levensloopbestendige woningen, voorzien van faciliteiten op de begane grond en een eigen tuin.

Het Scheldekwartier, dat voortdurend in ontwikkeling is, transformeert tot een diverse wijk met sociale woningbouw, huurwoningen in de vrije sector en koopwoningen. Met vreugde deelt Jeffrey mee dat de bouw van betaalbare koopwoningen van start is gegaan, wat een waardevolle toevoeging is aan het woningaanbod in deze buurt. De dynamiek en verscheidenheid maken de Scheldewijk tot een bruisende en toegankelijke gemeenschap.

Lees hier meer

Gerelateerde video’s IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters