Scroll Top
Frans van de Velde: een kleurrijk verhaal

Vanuit de historische Walstraat in Vlissingen ontsproot dagelijks de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC), een krant met diepgewortelde oorsprong in de samenvoeging van de Vlissingse Courant en Middelburgse Courant, die in 1940 fuseerden als gevolg van de verwoestende bombardementen op de drukkerij in Middelburg.

Frans van de Velde, als vierde generatie, bestuurde de krant op opmerkelijk jonge leeftijd als directeur. In een periode van snelle vooruitgang stuurde Frans de krant door een baanbrekende ontwikkeling: kleur! Maar het bleek een uitdaging om die levendigheid in de krantenpagina’s te integreren.

Deze periode van verandering riep echter ook fundamentele vragen op. Was kleur altijd een verbetering? Was het esthetisch gezien aantrekkelijker? Ontdek het in de meeslepende documentaire die een blik werpt op deze tijd van transformatie.

De ambiance van de Walstraat vormde het dagelijkse decor voor deze redactionele activiteiten, waar geschiedenis, innovatie en kleurrijke discussies samensmolten. Frans van de Velde stond aan het roer van deze zeewaardige krant, navigerend door de golven van verandering, terwijl de PZC haar eigen kleurrijke geschiedenis schreef in de annalen van de Zeeuwse journalistiek.

Frans van de Velde: een kleurrijk verhaal

 

Bekijk hier de website

Gerelateerde video’s IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters