Scroll Top
LIVE: Schip De nummer 70 op de kant

Vandaag wordt het oud militair vaartuig ‘De nummer 70’ van Scouting de Watergeuzen op de kant gehesen en verplaatst naar de landtong van de Lasloods. Het schip wordt gebruikt als clubhuis en krijgt een vaste plek op het droge op de Kenniswerf.

Het schip is 50 meter lang, bijna 7 meter breed en 4 meter hoog. Om de paar jaar moet het onderhouden worden vanwege het ziltige water. Scouting de Watergeuzen heeft de ambitie om een duurzame en circulaire huisvesting te realiseren. Er is daarom in overleg met gemeente Vlissingen gekozen om het schip op de kant te hijsen.

Nadat het schip uit het water is gehesen wordt het verreden naar de nieuwe plek. Het schip gaat op deze manier invulling geven aan de openbare ruimte die past bij de uitstraling van het maritieme gebied en de historische omgeving van de bunker en de Lasloods. Eenmaal op zijn plek wordt het schip door Scouting de Watergeuzen nog verbouwd en verduurzaamd.

Op de livestream is de hijsoperatie te volgen die wordt uitgevoerd door kraanverhuurbedrijf Sarens en tevens wordt aangemerkt als bijzonderste hijsproject van dit jaar.

Gerelateerde video’s IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters