Scroll Top
LIVE: Schip De nummer 70 op de kant

Vandaag staat er een bijzondere gebeurtenis op de agenda: het voormalige militaire schip De nummer 70 van Scouting de Watergeuzen wordt live opgetakeld en verplaatst op de kant. Het schip, dat momenteel dienst doet als clubhuis, zal een permanente plek op het droge krijgen op de Kenniswerf.

Met zijn imposante afmetingen van 50 meter lengte, bijna 7 meter breedte en 4 meter hoogte, vereist het schip regelmatig onderhoud vanwege de corrosieve werking van het zilte water. Scouting de Watergeuzen heeft als doel om duurzame en circulaire huisvesting te realiseren. Daarom is in overleg met de gemeente Vlissingen besloten om het schip aan land te brengen.

Nadat het schip uit het water is gelicht, zal het worden verplaatst naar zijn nieuwe locatie. Op deze manier zal het vaartuig een waardevolle toevoeging zijn aan de openbare ruimte, passend bij de maritieme sfeer van het gebied en de historische context van de bunker en de Lasloods. Eenmaal op zijn definitieve positie zal Scouting de Watergeuzen verdere renovaties en verduurzamingsmaatregelen voor het schip uitvoeren.

De hijsoperatie, uitgevoerd door het gespecialiseerde kraanverhuurbedrijf Sarens, kan live worden gevolgd via een livestream en wordt beschouwd als het meest opmerkelijke hijsproject van het jaar. Dit evenement markeert niet alleen een belangrijke mijlpaal voor Scouting de Watergeuzen, maar ook voor de lokale gemeenschap en de maritieme liefhebbers die getuige zullen zijn van deze indrukwekkende operatie.

 

Lees hier meer over schip de nummer 70

Gerelateerde video’s IN Vlissingen
Om andere dingen te ontdekken
Clear Filters